Bursa’da bugün uygulanacak planlı elektrik kesintileri, günlük yaşamı ve iş düzenini doğrudan etkileyen gelişmeler arasında yer alıyor. Özellikle hafta başında yapılan bakım ve altyapı çalışmaları, konutlardan iş yerlerine kadar geniş bir kesimi ilgilendiriyor. Yetkililer, kesintilerin önceden bilinmesinin vatandaşların planlama yapabilmesi açısından önem taşıdığına dikkat çekiyor.
UEDAŞ tarafından paylaşılan programa göre, 5 Ocak Pazartesi günü Bursa genelinde planlı bakım, onarım ve altyapı çalışmaları kapsamında bazı ilçe ve mahallelerde elektrik kesintileri uygulanacak. Çalışmaların, enerji arz güvenliğini artırmak ve altyapıyı yenilemek amacıyla gerçekleştirildiği bildirildi.
YILDIRIM’DA TRAFO VE AG ÇALIŞMALARI
Yıldırım ilçesinde trafo değişimi ve alçak gerilim (AG) tesis çalışmaları nedeniyle Millet ve Değirmenönü mahallelerinde geniş kapsamlı elektrik kesintileri yaşanacak. Ayrıca 75. Yıl, Balaban ve Eke mahallelerinde bazı sokaklara belirli saat aralıklarında elektrik verilemeyecek.
OSMANGAZİ’DE ÇOK GÜNLÜ KESİNTİ PROGRAMI
Osmangazi ilçesinde ise AG hat uzaklaştırma çalışmaları nedeniyle 5, 6 ve 7 Ocak tarihlerinde planlı kesintiler uygulanacak. Geçit, Gaziakdemir, Mehmet Akif, Demirtaş Cumhuriyet ve İsmetiye bölgelerinde farklı saat dilimlerinde elektrik kesintileri yaşanması bekleniyor.
NİLÜFER’DE GÜN BOYU SÜREBİLECEK KESİNTİLER
Nilüfer ilçesinde 5 Ocak Pazartesi günü Minareliçavuş Mahallesi’nde abone bağlama çalışması yapılacak. Aynı gün OG tesis çalışmaları kapsamında Odunluk ve Gümüştepe mahalleleri ile çevresindeki çok sayıda sokakta sabah saatlerinden itibaren gün boyu sürebilecek elektrik kesintileri uygulanacak.
Yetkililer, kesinti yaşanacak bölgelerde yaşayan vatandaşların gerekli önlemleri almalarını ve elektrikle çalışan cihazlar konusunda dikkatli olmalarını önerdi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından enerji akışının kademeli olarak yeniden sağlanması bekleniyor.
(0) Yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!