Bursa tüm balkanlara yetecek güçte
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursanın Türkiye ile Balkanlar arasında dostluk köprüsü kurduğunu belirterek, Bursa, tek başına dahi tüm Balkanlara yetecek güçte
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursanın Türkiye ile Balkanlar arasında dostluk köprüsü kurduğunu belirterek, Bursa, tek başına dahi tüm Balkanlara yetecek güçte
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursanın Türkiye ile Balkanlar arasında dostluk köprüsü kurduğunu belirterek, Bursa, tek başına dahi tüm Balkanlara yetecek güçte. Bizim tek derdimiz Türkiyenin Balkanların dostu olduğunu hissettirmektir dedi.Uzun yıllar önce Balkanlardan Türkiyeye göç eden Rumeli Türklerinin Balkan ülkelerindeki vatandaşlara yardım eli uzatmak amacıyla faaliyetlerine başlayan Rumeli Grubunun 4. kurucular kurulu toplantısı, Bursada yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı, Balkanlara gönül veren Rumelilileri Kervansaray Termal Otelde bir araya getirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursanın her zaman Balkan ülkelerinin yanında olduğunu söyleyerek, Büyükşehir Belediyesinin Balkanlardaki çalışmalarını anlattı. Bursa olarak Balkanlara yapılan ve kentin dinamiklerine de öncülük edilerek Balkan ülkelerinde hayata geçirilen çalışmalarını barkovizyon eşliğinde tanıtan Başkan Altepe, Bursa olarak tek hedefimiz Balkan ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımıza dostluğumuzu göstermektir. Bizler aynı tarihin evlatlarıyız. 70-80 yıllık bir zaman diliminde aramız açılmış, zamanla birbirimize soğumuşuz. Ancak Bursanın öncülüğünde yaptığımız faaliyetlerle, bu ilişkiler gelişti, gelişmeye de devam ediyor. Bursa, şu anda Türkiye ile Balkanlar arasında dostluk köprüsü görevinde. Bursa olarak Balkanlarda yaşanan her sıkıntıya ilk koşan biz oluyoruz. Şu anda aslında Bursa, tüm Balkanlara yetecek güçte diye konuştu.
TÜRKİYE'DEN BALKANLARA ZARAR GELMEZ"
Başkan Altepe, Bursanın Marmara Belediyeler Birliğine üye belediyeleri ve Türkiyenin diğer illerinin de Balkanlar konusunda çalışmalara katılmasında tetikleyici olduğunu vurgulayarak, Bizler, Türkiyenin Balkan ülkelerinin dostu olduğunu, onların her sıkıntılarında yanlarında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Türkiyeden Balkanlara zarar gelmez, bunu göstermek istiyoruz. Tüm derdimiz Balkan ülkelerinin de kendi ayakları üzerinde durmalarıdır dedi.
Toplantıda tüm katılımcılar Balkanlarla ilgili yapılabilecek çalışmalar konusunda önerilerini sundu, fikir alışverişinde bulunuldu.
Rumeli Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Baykal da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepenin Balkanlar konusunda örnek olduğunu belirterek, çalışmalarından ve Balkan ülkelerine verdiği desteklerden dolayı Başkan Altepeye teşekkür etti.