Bursa Yenişehir’deki orman yangını kontrol altına alındı
Bursa Yenişehir Marmaracık Mahallesi’nde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Bursa Yenişehir Marmaracık Mahallesi’nde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Marmaracık Mahallesi’nde bugün saat 13.45 sıralarında orman yangını çıktı. Alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.
HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE
Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, itfaiye ve diğer destek ekipleri yangına kısa sürede müdahale etti. Helikopterler ve yangın söndürme uçaklarıyla havadan, itfaiye ve orman işçileriyle de karadan yoğun bir çalışma yürütüldü.
KONTROL ALTINA ALINDI
Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada yangının kontrol altına alındığı bildirildi. Açıklamada, “Bugün ilimiz Yenişehir ilçesi Marmaracık Mahallesi’nde saat 13.45’te ihbarı alınan orman yangınına; Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, itfaiye ve diğer destek ekiplerimiz tarafından havadan ve karadan müdahale edilmiş olup, yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.
SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Yetkililer, bölgede yeniden alevlenme riskine karşı soğutma çalışmalarının devam ettiğini ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.