Gundem

Büyükşehir dahil 4 ilde simit zammı ertelendi

Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa’da simit fiyatlarına yapılacak zam 2026 Ocak ayına ertelendi. Esnaf odaları, vatandaşın alım gücünü gözetti.

9 Eylül 2025 - 10:17 Yağmur Sertkaya 1 dk

Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa’da simit fiyatlarına yapılacak zam 2026 Ocak ayına ertelendi. Esnaf odaları, vatandaşın alım gücünü gözetti.

4 BÜYÜKŞEHİRDE SİMİT ZAMMI ERTELENDİ

Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa’da simit fiyatlarına yapılması planlanan zam, Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda 2026 yılının Ocak ayına kadar ertelendi.

Geçtiğimiz hafta simit fiyatlarının 15 liradan 20 liraya çıkarılması yönünde karar alınmıştı. Ancak gelen yoğun talepler ve yapılan istişareler sonucunda vatandaşın alım gücü gözetilerek bu karar ertelendi.

ORTAK AÇIKLAMA YAPILDI

Pideci, simitçi ve çörekçilerin bağlı bulunduğu esnaf odalarının başkanları ortak bir açıklama yaparak, “Ticaret Bakanlığımız ile yapılan görüşmeler neticesinde, fiyat artışının Ocak ayına kadar ertelenmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Esnaf odaları, bu süreçte binlerce dilekçe aldıklarını, vatandaşların simit fiyatlarının günlük yaşamlarını ciddi şekilde etkilediğini aktardı. Simidin özellikle dar gelirli vatandaşların sofralarında önemli bir yeri olduğu vurgulandı.

ESNAF ZORDA AMA FEDAKARLIK YAPTI

Açıklamada, artan un, susam, enerji ve işletme giderleri nedeniyle esnafın zor bir dönemden geçtiği belirtildi. Ancak tüm bu zorluklara rağmen esnafın, “milletimizin yanında yer alma iradesini” ortaya koyduğu ifade edildi.

Esnaf odaları, hem vatandaşın sofrasını koruyacak hem de esnafın emeğini gözetebilecek çözümler üretmeye devam edeceklerini vurguladı.