"Çıplaklıktan artık çok yoruldum" diyerek isyan etti
Türkiye’de yaşayan bir kadın, giyim tarzı ve sosyal medyadaki paylaşımlara yönelik görüşlerini anlattığı videoyla sosyal medyada tartışma başlattı.
Türkiye’de yaşayan bir kadın, giyim tarzı ve sosyal medyadaki paylaşımlara yönelik görüşlerini anlattığı videoyla sosyal medyada tartışma başlattı.
Türkiye’de bir yıldır yaşadığını söyleyen bir kadının sosyal medyada yayımladığı video gündem oldu. Çok sayıda ülke gezdiğini belirten kadın, Türkiye’deki giyim tarzına ve sosyal medyada “teşhircilik” olarak nitelendirdiği paylaşımlara ilişkin görüşlerini dile getirdi. Kullanıcı ayrıca yüksek takipçili hesapların gençler üzerindeki etkisine dikkat çekerek bazı hesaplara yönelik erişim engeli kararlarını desteklediğini söyledi.
Sosyal medya kullanıcısının kişisel gözlem ve değerlendirmelerinden oluşan açıklamaları, sosyal medyada farklı görüşlerin dile getirildiği bir tartışmayı da beraberinde getirdi.
“HİÇBİR ÜLKEDE BÖYLE GÖRMEDİM”
Türkiye’de muhafazakâr olarak nitelendirdiği bir şehirde yaklaşık bir yıldır yaşadığını belirten kadın, farklı ülkelerdeki gözlemlerini Türkiye ile kıyasladı.
Kadın videoda şu ifadeleri kullandı:
"Ben çok muhafazakar sayılabilecek bir şehirde yaşıyorum Türkiye'de bir senedir. Belki kaç tane ülke gezdim ama yemin ediyorum Türkiye'deki açıklığı hiçbir yerde görmedim. Özgürlüğümüz var evet, isteyen istediği şekilde giyebilir. Bunda hiçbir problem yok ama arkadaşlar gerçekten basit duruyor."
Kullanıcının sözleri kendi kişisel gözlem ve görüşlerini yansıtırken, videoda kişilerin giyim özgürlüğüne sahip olduğunu da ifade etti.
GENÇLER ÜZERİNDEKİ ETKİYİ ANLATTI
Sosyal medya kullanıcısı, eleştirilerini yalnızca giyim tarzıyla sınırlı tutmadı. Yüksek takipçi sayılarına sahip sosyal medya hesaplarının gençlere sunduğu yaşam biçimlerini de eleştirdi.
Kullanıcı, gençlerin sosyal medyada gördükleri lüks yaşam görüntülerinden etkilenebildiğini savunarak şunları söyledi:
"Bakıyorsun 2 milyon takipçisi var ve gençler de bunları takip ediyorlar. Düşünüyor ki hatun onu var gösteriyor, ben de göstereyim, benim de o kadar villalarda şurada burada yaşamaya başlarım, artık düzen buna doğru gidiyor."
ERİŞİM ENGELLERİNE DESTEK VERDİ
Kadın, videosunun devamında sosyal medya platformlarındaki bazı içeriklere yönelik erişim engeli uygulamalarına ilişkin görüşünü de açıkladı.
Sosyal medya kullanıcısı sözlerini şöyle tamamladı:
"Evet böyle teşhircilik yapan büyük sayfalara erişim engeli getiriyor devlet, çok da iyi yapıyor. Hepimiz sosyal medya kullanıyoruz; TikTok, Instagram... Ben bu çıplaklıktan artık çok yoruldum"