Danistay'dan Sürpriz Kesif Karari
Alanyurt Belediyesi'nin tüzel kisiliginin kaldirilarak Alanyurtun Inegöl'e mahalle yapilmasi ile ilgili Danistay ve Idare Mahkemesinde açilan 2 dava da sonuç asamasina yaklasildi.
Alanyurt Belediyesi'nin tüzel kisiliginin kaldirilarak Alanyurtun Inegöl'e mahalle yapilmasi ile ilgili Danistay ve Idare Mahkemesinde açilan 2 dava da sonuç asamasina yaklasildi.
Üçlü kararname ile 29 Mart seçimleri öncesinde belde statüsünden çikarilarak Inegöl’e mahalle yapilan Alanyurt’la ilgili sürpriz bir gelisme yasandi. Yüksek seçim kurulunun 16 kasim 2008 tarihli resmi gazetede yayinlanan 276 sayili kararina uygun olarak 01 Aralik 2008 tarihinde devlet memurlugu görevinden, Alanyurt Belediye baskan adayligi için,istifa eden ve Milliyetçi Hareket Partisi tarafindan belediye baskan adayligi ilan edilen ancak belediyenin kapatilmasi nedeniyle baskanlik hayalleri suya düsen Durmus Aydin’in hukuki anlamda sürdürdügü mücadele Danistay 8. Daire’sinin aldigi kesif karariyla farkli bir boyut kazandi. MHP Alanyurt Belediye Baskan adayi Durmus Aydin ,Alanyurt belediye baskan vekili Sabri Özdemir,MHP Il yöneticisi Hasan Toktas’tan olusan heyet Ankara ya giderek anayasa hukukçusu profesör Mustafa Kamalak’i dava vekili tutarak, Danistay’da yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmisti. 31 Aralik 2008 tarihinde Ankara Idare Mahkemesinde açilan dava 6 Ocak 2008 tarihinde Danistay’a tasinmisti. Danistay 8. Dairesi 2009/242 esas sayili dosyada devem eden Alanyurt davasinda Içisleri Bakanligi’ndan önce savunma aldi daha sonra da kesif karari verdi. Davanin kesif bedeli olan 5 bin TL Durmus Aydin tarafindan yatirildi. PEKI SIMDI NE OLACAK? Mahkeme heyeti para yatirildigindan kesif günü Alanyurt’a gelerek davayi yerinde inceleyerek karar verebilir. Alanyurt ile beraber ayni kanunla kapatilan Kahramanmaras’a bagli Kavalak Belediyesi’de Danistay 8. Dairesi’nin kesif kararinin ardindan hakkini geri almisti. Simdi benzer bir davanin kesif sonrasinda nasil sonuçlanacagi ise merak konusu.