Ana Sayfa
Gundem

Demokrat Partiden Erdoğan Kızmaz’a Sert Tepki

Ziya Çalışkan’a Belediye Başkan adaylığı teklifinde bulunan Demokrat Parti İlçe Başkanı Selim Sani, MHP’den seçimlere girme kararı alan Manavlar Derneği eski başkanı Erdoğan Kızmaz’a tepki gösterdi.

20 Ağustos 2025 - 04:00 Adem Demir 1 dk

Ziya Çalışkan’a Belediye Başkan adaylığı teklifinde bulunan Demokrat Parti İlçe Başkanı Selim Sani, MHP’den seçimlere girme kararı alan Manavlar Derneği eski başkanı Erdoğan Kızmaz’a tepki gösterdi.

Demokrat Parti, Belediye Başkanlığı adaylığı için Mobilyacılar Odası’nda Özcan Ayhan’a karşı aday olan Ziya Çalışkan’a teklif götürdü. Demokrat Parti İlçe Başkanı Selim Sani yaptığı açıklamada: “Yerel seçimlere az bir süre kaldı. Yerel seçimler herkes için hayırlı olsun. Demokrat Parti olarak bir iki ay dönemde basın tarafından bilinen görüşmeler oldu. Demokrat Parti’nin adaya teklifi böyle olur. Herkesin huzurunda yapılır. Köşelerde, ben olacağım, sen olacaksın diye bir şey yok. Demokrat Parti’ye yakışan budur. Demokrat Parti’de aday olmak cesaret ister. Diğer partilerde ikinci, üçüncü adam olursun. Herkese de mahsus değildir. Herkese hayırlı olsun” dedi.

Kızmaz’ın neden DP’den aday olmadığını şeklindeki soruyu Sani şöyle yanıtladı: “Neden aday olmadığını ben de bilmiyorum ama üzüldüm açıkçası. Bazı insan birinci adam olamaz. Birinci adamlık sıfatını göremeyen adam, ikincilik, üçüncülükle idare eder.