Denklik belgelerinde rüşvet iddiası: 23 tutuklama
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü rüşvet soruşturmasında 44 şüpheli gözaltına alındı. 23 kişi tutuklanırken, 20 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü rüşvet soruşturmasında 44 şüpheli gözaltına alındı. 23 kişi tutuklanırken, 20 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.
SAHTE EVRAK VE RÜŞVET SORUŞTURMASI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sahte evrak düzenlenmesi ve rüşvet iddialarıyla ilgili 54 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
Şüphelilerin, Türkiye’ye eğitim için gelen yabancı uyruklu kişilerden denklik belgesi müracaatı sırasında rüşvet aldığı öne sürüldü. Ayrıca, liseden atılmış veya mezun olamamış kişilerin kısa sürede mezun edilmeleri için özel okullara kaydedildiği ve bu süreçte para alındığı iddia edildi.
DEPREM SONRASI “KAROT RAPORU” YOLSUZLUĞU
Soruşturmada dikkat çeken bir diğer bulgu ise, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullar için zorunlu kıldığı karot raporları ile ilgiliydi. Şüphelilerin, rüşvet karşılığı sahte raporlar düzenlediği tespit edildi.
5 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
İstanbul merkezli, Ankara, Gaziantep, Rize ve Tokat’ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 46 şüpheli gözaltına alındı.
Emniyette işlemleri tamamlanan 44 şüpheli ile cezaevinde bulunan 1 kişi adliyeye sevk edildi.
23 KİŞİ TUTUKLANDI
Savcılık sorgularının ardından:
24 şüpheli tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.
20 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Mahkeme, 24 şüpheliden 23’ünü tutukladı, birini ise yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bıraktı.
Yurt dışında firarda bulunan 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.