Diş Hastanesinde Ramazan Mesaisi
Vatandaşların orucu bozacak tedavilerden uzak durması Ramazan ayının ilk günü Diş Hastanesinde etkisini gösterdi. Hasta sayısında yüzde 50 oranının da yaşanan düşüş nedeniyle diş hastanesi 16.00 ila 24 saatleri arasında hizmet vermeye başladı.
Vatandaşların orucu bozacak tedavilerden uzak durması Ramazan ayının ilk günü Diş Hastanesinde etkisini gösterdi. Hasta sayısında yüzde 50 oranının da yaşanan düşüş nedeniyle diş hastanesi 16.00 ila 24 saatleri arasında hizmet vermeye başladı.
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte, ilçemizde bulunan diş sağlığı merkezinde hasta sayısında önemli düşüşler yaşandı. Diş çekiminin orucu bozmasından dolayı ilçe halkının bir ay ertelediği veya iftardan sonraya bıraktığı diş rahatsızlıkları, hastane personelini de rahatlattı. İnegöl Diş Sağlık Merkezi hekimlerinden Çiğdem Genç Deniz, Ramazan ayına girilmesiyle birlikte Diş Sağlık Merkezinde yoğunluğun yüzde 50 oranında azama görüldüğünü bildirdi. Deniz, randevulu hastalarının tedavi için geldiği ve bunun dışında yeni hastaların çok acil bir durum olmadığı sürece gelmediğini dile getirerek, “Biz Diş Sağlık Merkezi hekimleri olarak bu konuyu göz önünde bulundurarak, ramazan ayı içerisinde de çift mesaili çalışma kararı almıştık. Aldığımız bu kararın ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı. Çünkü insanlar oruçlu oldukları için oruçlarını bozacak olan diş çekimi gibi tedavilerden uzak duruyorlar. Bu nedenle hastanemizde 16.00–24.00 saatleri arası bir nöbetçi hekim bırakarak iftar saatine kadar tedavi göremeyen bu hastalarımızı tedavi ediyoruz” dedi.
Gündüz saatlerinde özellikle kanama olmayan ve enjeksiyon gerektirmeyen tedaviler için gelindiğini ifade eden Deniz, “Kanama olmadığı zaman ve enjeksiyon gerekmeyen hastalarda zaten orucun bozulması söz konusu değil. Bu saatler içerisinde en çok Diş taşı temizlikleri, dolgular ve başlanan protez işlemlerinin aşamaları yapılıyor” açıklamalarında bulundu.