Döşemealtı eski başkanı Turgay Genç hakkında soruşturma

Döşemealtı Belediyesi soruşturmasında eski başkan Turgay Genç dahil 22 kişi hakkında, ihalelerde usulsüzlük ve resmi belgede sahtecilik iddiasıyla gözaltı kararı verildi.

Adem Demir · Editör
11.03.2026 14:06

DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA GÖZALTI KARARI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Döşemealtı Belediyesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltı kararı verilenler arasında Döşemealtı Belediyesi eski başkanı Turgay Genç de yer aldı.

Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturmanın, belediyenin gerçekleştirdiği bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı ve resmi belgede sahtecilik iddiasına dayandığı bildirildi. Soruşturma dosyasında yer alan tespitlere göre, söz konusu işlemler nedeniyle 125 milyon lirayı aşan kamu zararı oluştuğu ifade edildi.

Gözaltı kararı verilen 22 kişi arasında, eski Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in yanı sıra 2 belediye başkan yardımcısı, 5 belediye meclis üyesi, 8 belediye personeli ve 6 yüklenici firma çalışanının bulunduğu belirtildi. Şüpheliler hakkında yürütülen soruşturma kapsamında işlemlerin devam ettiği kaydedildi.

SORUŞTURMANIN KAPSAMI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Döşemealtı Belediyesi soruşturmasının, belediyenin yetki ve sorumluluk alanındaki bazı ihalelere ilişkin iddialar üzerine açıldığını bildirdi. İddialar arasında ihalelerde usulsüzlük yapıldığı ve resmi belgelerde gerçeğe aykırı düzenlemeler bulunduğu yer aldı.

Soruşturma konusu işlemler sonucunda 125 milyon lirayı aşan kamu zararının oluştuğunun tespit edildiği ifade edildi. Bu kapsamda belediye yönetiminde görev almış bazı isimler ile belediye personeli ve yüklenici firmalarda görev yapan kişiler hakkında adli süreç başlatıldı.

Şüphelilerin ifadelerinin alınması ve iddiaların tüm yönleriyle araştırılması amacıyla gözaltı kararlarının uygulandığı, soruşturma işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Soruşturmanın seyri ve olası yeni adli işlemlerle ilgili resmi makamların açıklamalarının takip edileceği kaydedildi.

TURGAY GENÇ KİMDİR?

Döşemealtı Belediyesi eski başkanı Turgay Genç, 1976 yılında Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde dünyaya geldi. Genç, 1998 yılında Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Mesleki eğitiminin ardından siyasi alanda çeşitli görevler üstlendi.

Turgay Genç, 2004 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında Düzlerçamı Belediyesi başkan adayı oldu. 2006-2009 yılları arasında partisinin il yöneticiliği görevinde bulundu. Bu süreçte il örgütü içinde farklı kademelerde görevler üstlendi.

2009 yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi ve Döşemealtı Belediye Meclisi üyesi olarak seçilen Genç, belediye meclislerinde görev aldı. Yerel yönetim alanındaki çalışmaları bu dönemde devam etti.

2014 yerel seçimlerinde Döşemealtı Belediye Başkanı seçilen Turgay Genç, görev süresi boyunca ilçe belediyesinde başkanlık görevini yürüttü. Genç'in, doğum yeri olan Antalya ile bağının sürdüğü ve aslen Antalyalı olduğu kaydedildi.

DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ VE YEREL YÖNETİM SÜRECİ

Döşemealtı Belediyesi, Antalya ilinin Döşemealtı ilçesinde faaliyet gösteren yerel yönetim birimi olarak hizmet veriyor. Belediye, ilçe sınırları içinde altyapı, imar, çevre düzenlemesi ve sosyal hizmetler gibi alanlarda görev yapıyor.

Yerel yönetim sürecinde belediye meclisi, belediye başkanı ve belediye birimleri, mevzuat çerçevesinde karar alma ve uygulama sorumluluğunu üstleniyor. Belediye ihaleleri, kamu kaynaklarının kullanımı ve hizmet alımları, ilgili kanun ve yönetmeliklere göre gerçekleştiriliyor.

Döşemealtı Belediyesi ile ilgili yürütülen bu soruşturma kapsamında, belediyenin geçmiş dönem faaliyetlerinden bazıları adli merciler tarafından inceleniyor. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında resmi makamlarca yapılacak açıklamalar, süreçle ilgili güncel bilgileri ortaya koyacak.

Yazar Hakkında

Adem Demir

Yazar

Yazar Hakkında

<p>Adem Demir, 1986 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini doğup büyüdüğü İnegöl’de tamamlayan Demir, genç yaşlardan itibaren teknoloji ve medya alanlarına ilgi duyarak eğitim hayatını bu doğrultuda şekillendirdi.</p><p>Üniversite eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Yazılım Bölümü’nde tamamlayan Adem Demir, ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olarak teknik bilgi birikimini işletme disiplinleriyle güçlendirdi.</p><p>2007 yılında Türkiye’nin ilk yerel televizyon kanallarından biri olan <strong>Süper Kanal</strong>’da medya sektörüne adım atan Demir, daha sonra <strong>Genç Gazete</strong> ve <strong>Genç Ajans</strong> bünyesinde görev alarak gazetecilik, ajans haberciliği ve medya yönetimi alanlarında önemli deneyimler kazandı.</p><p>2014 yılı, Adem Demir’in medya kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Bu dönemde İnegöl’ün en büyük haber platformunun temellerini attı. Kurduğu güçlü altyapı sayesinde kısa sürede bölgenin en etkili dijital haber markalarından birini oluşturdu. 2014 yılından bu yana <strong>İnegöl Medya A.Ş.</strong> bünyesinde ortak olarak görev yapan Demir, şirketin en önemli markalarından biri olan <strong>İnegöl Online</strong> haber sitesinin yönetim kademesinde aktif rol almaya devam ediyor.</p><p>Medya sektöründeki çalışmalarının yanı sıra sosyal ve sportif alanlarda da etkin bir isim olan Adem Demir, <strong>Mehmet Ege Orhaniye Kadın Voleybol Takımı</strong> ile <strong>Karadeniz Güvenspor</strong> yönetimlerinde görev alarak İnegöl’de sporun gelişmesine katkı sunuyor.</p>

E-posta

(0) Yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yükleniyor…