Dünya devleriyle yarışan türk firmalarına bursa morali
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Hannover ve Hamburgda düzenlenen uluslararası fuarlara katılarak, Türk firmalarını ziyaret etti
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Hannover ve Hamburgda düzenlenen uluslararası fuarlara katılarak, Türk firmalarını ziyaret etti
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Hannover ve Hamburgda düzenlenen uluslararası fuarlara katılarak, Türk firmalarını ziyaret etti.BTSOnun Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 150 Bursalı iş insanı ile birlikte Innotrans fuarına Müsteşar Ersan Aslan, Vali Karaloğlu ve BTSO Başkanı Burkay, Hamburg Rüzgar Enerjisi Fuarı ve Hannover Ticari Araç ve Yan Sanayi fuarını inceledi.
Honnever Ticari Araç ve Yan Sanayi Fuarında Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin (OİB) standını ziyaret eden Bursalı heyet, ardından Karsan, Otokar, Brusa, Isuzu gibi firmalarla bir araya geldi. Bursa protokolü, alanında dünyanın en önemli fuarları olarak gösterilen organizasyona katılan Bursalı firmaların standını gezerek, başarılar diledi. Heyet, ardından Almanya Otomotiv Endüstrisi Birliği yetkilileri ile buluştu. Aslan, Karaloğlu ve Burkay, Hannoverdaki temaslarının ardından Hamburg Rüzgar Enerjisi Fuarını inceledi. Bursa protokolü, buradaki Türk firmalarının yetkilileriyle buluşarak, yeni projeler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaret esnasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bürokratları da Türk firmalarının temsilcileri ile bir araya gelerek, teşvikler ve Ar-Ge destekleri konusundaki taleplerini değerlendirdi.
BURSA FİRMALARI DÜNYA DEVLERİYLE YARIŞIYOR
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türk firmalarının dünyanın en önemli fuar organizasyonlarına katılarak, dünya devlerine yarıştığını anlattı. İbrahim Burkay, Bursalı şirketlerimizin heyecanı ve azmi bize gurur veriyor. BTSO olarak, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında yurt dışına açılmak isteyen firmalarımıza yeni ufuklar açıyoruz. Almanyadaki dünyaca ünlü fuarlarda Bursalı firmalarımızı görmek çok güzel bir duygu. Türkiyenin 2023 hedeflerine ulaşmasında emeği geçen tüm sanayicilerimize yürekten teşekkür ediyorum dedi.
FİRMALARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ
Müsteşar Aslan ise, Berlindeki Innotrans, Hamburgdaki Rüzgar Enerjisi ve Honneverda ki Ticari Araç ve Yan Sanayi fuarında Türk firmalarının yer almasının ülkenin geldiği son noktayı gösterdiğini açıkladı. Aslan, Bakanlık olarak firmalarımızın her zaman yanındayız. Firmalarımızın Ar-Geye önem vermesini istiyoruz. Ar-Ge merkezleri sayesinde, şirketlerimiz daha iyi projelere imza atarak, dünya pazarlarındaki yerlerini alabilirler. Almanyadaki fuarda boy gösteren firmalarımızı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum diye konuştu.
Vali Münir Karaloğlu ise, Türkiyenin teknoloji üreten ve ihraç eden ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti. Karaloğlu, Artık Bursalı firmalarımız, dünyaya açılıyor. Dünya pazarlarındaki yerlerini alıyorlar. Firmalarımızın heyecanına Almanyadaki fuarlarda bir kez daha şahit olduk. Bursa, Türkiyenin en önemli sanayi şehirlerinden birisidir. Bursa, Türkiyenin 2023 hedeflerine ulaşmasındaönemli bir güç olacaktır. Firmalarımızın azmini ve kararlılığını görmekten dolayı gurur duyuyorum şeklinde konuştu.