Eski bakandan İnegöle söz
Manavlar Derneği Gençlik Şöleni Kültürpark içinde bulunan Alyans Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Programa katılan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, İnegöllülere birde söz verdi.
Manavlar Derneği Gençlik Şöleni Kültürpark içinde bulunan Alyans Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Programa katılan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, İnegöllülere birde söz verdi.
Gençlik şölenine Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kaymakam Ali Akça, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.
EFKAN ALA AYAKTA ALKIŞLADI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda şehitlerimiz anısına dualar edildi. Edilen duaların ardından İnegöl Mehteri alkışlar arasında sahne aldı. Efkan Ala İnegöl Mehteri’ni uzun süre ayakta alkışladı.
GÜZELLİKLERİ PAYLAŞMAK İSTEDİK
Programın açılış konuşmasını yapan Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, “Bugün aşure günümüzdür. Bizde aşure tadında program yapmak istedik. Bizde Osmanlı’nın torunları olarak aşure tadında olmayı istiyoruz. Tüm güzellikleri birlikte kutlamak için böyle bir organizasyon yaptık. gençlerimizi buluşturmak istedik. Ülkemizin son günlerde içinde bulunduğu durumdan yeniden ayağa kalkmanın ve yeniden şahlanmanın zamanının geldiğini tüm ekibimizle paylaşalım istedik. Biz Osmanlı’nın ilk şehitlerinin verildiği bu toprakların evlatlarıyız. Biz bu topraklarda her gönüle herkese kapımızı açtık ve güzellikleri paylaştık. Sizlerle de bugün bir arada olduğumuz için mutluyuz” dedi.
BU GÜZELLİKLER ARTSIN
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise İnegöl’ün Osmanlı’nın kuruluşuna şahitlik ettiğini söyleyerek, “İnegöl renkli bir çiçek bahçesi. Türkiye’nin her yerinden insan var. Ticari aktivitesi yüksek bir şehir. Bu günde aşure günü. Aşure gününüzü tebrik ediyorum. İnegölümüzde aşure gibi. İnşallah bu günler birlik ve beraberliğin artmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’de çok önemli günlerden geçildiğini söyleyerek, “Aşure sebebiyle beraberiz. Aşure günümüz mübarek olsun. Allah devletimizin, milletimizin beraberliğini her daim sürdürsün” şeklinde konuştu.
İNEGÖL’ÜN PROBLEMLERİNİ ÇÖZECEĞİZ
Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ise düzenlenen programların milli ve manevi değerlerin emin ellerde olduğunun göstergesi olduğunu söyleyerek şöyle konuştu; “Tarih boyunca bizi milli değerlerimizden ve geçmişimizden koparmaya çalıştılar ama başaramadılar. Gençlerimizin böyle bir programı yapmış olmaları göğsümüzü kabarttı. Gençlerimizin bu şuur içinde olması bizim en büyük kazanımımızdır. Memleketimiz böylece çok daha hızlı yol alacak. Burada olmak benim için şereftir. Sizin problemleriniz benim problemimdir. Önümüzdeki dönemde tüm problemlerimizi çözeceğiz. Birçok ilden büyük olan İnegölümüzün problemlerini ele alıp daha ileriye götürmenin çabası içinde olacağız. Sizlerin bize teveccüh gösterdiğiniz andan itibaren bizlerin sizlere karşı sorumluluğu olacaktır. Allah’ta bizleri size karşı mahcup etmesin” dedi.
ALLAH GÜZEL İŞLERE BAŞLAMAYI VESİLE ETSİN
Programa gecikmeli olarak katılan ve son olarak söz alan MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir bu tür etkinliklerin insanlığın birikimine katkı sağlayacağını söyleyerek, “Allah bizleri güzel işlere başlama vesilesiyle, başlanan işlerin tamamlanması vesilesiyle tekrar tekrar bir araya getirmesini diliyor, güzel günlerde buluşmak dileğiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.
Program aşure dağıtımı ile sona erdi.