Ana Sayfa
Gundem

Esnafa Kredi Müjdesi! Limitler Arttı, Vadeler Uzatıldı

Esnaf kredilerinde yeni dönem başladı. İşletme kredisi 1,5 milyon TL'ye, yatırım kredisi 3,5 milyon TL'ye yükseltildi. Vadeler de uzatıldı.

1 saat önce İsmail Durmuş 2 dk

Esnaf kredilerinde yeni dönem başladı. İşletme kredisi 1,5 milyon TL'ye, yatırım kredisi 3,5 milyon TL'ye yükseltildi. Vadeler de uzatıldı.

Esnaf ve sanatkârların uzun süredir beklediği kredi düzenlemesi yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni düzenlemeyle esnaf kredilerinin limitleri artırılırken, geri ödeme vadeleri de uzatıldı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yapılan değişikliklerin esnafın finansmana erişimini kolaylaştıracağını, üretim ve istihdama önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Yeni düzenleme kapsamında hem işletme hem de yatırım kredilerinde önemli artışlar yapılırken, özellikle iş yeri, araç ve makine yatırımı planlayan esnafa daha avantajlı finansman imkânı sunulacak.

İŞLETME KREDİSİ 1,5 MİLYON TL'YE ÇIKTI

Yapılan düzenlemeyle birlikte Hazine destekli işletme kredisi limiti 1 milyon liradan 1 milyon 500 bin liraya yükseltildi.

Böylece esnaf ve sanatkârlar;

YATIRIM KREDİSİ LİMİTİ 3,5 MİLYON TL OLDU

Yeni düzenlemenin en dikkat çeken başlıklarından biri de yatırım kredileri oldu.

İş yeri, taşıt, makine ve teçhizat alımlarında kullanılabilecek yatırım kredisi üst limiti 2 milyon 500 bin liradan 3 milyon 500 bin liraya çıkarıldı.

Bu artış sayesinde küçük ve orta ölçekli işletmelerin yatırım yapmasının daha kolay hale gelmesi hedefleniyor.

VADELER DE UZATILDI

Sadece kredi limitleri değil, geri ödeme süreleri de esnaf lehine yeniden düzenlendi.

Yeni uygulamaya göre;

Uzayan vadeler sayesinde aylık taksit yükünün azaltılması ve yatırım planlamasının daha rahat yapılması amaçlanıyor.

BAKAN BOLAT: ÜRETİM VE İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yapılan düzenlemelerin yalnızca finansmana erişimi kolaylaştırmayacağını, aynı zamanda üretim, yatırım ve istihdam üzerinde de olumlu etkiler oluşturacağını söyledi.

Bolat, hükümetin üretim yapan ve istihdam sağlayan esnafın yanında olmaya devam edeceğini belirterek, yeni kredi imkanlarının tüm esnaf ve sanatkârlara hayırlı olmasını diledi.

Yeni kredi limitleri ve uzatılan vadelerin özellikle yatırım planlayan küçük işletmeler için önemli bir finansman avantajı sağlaması bekleniyor.