Gençleri üretime teşvik için İsaören Arıcılar Derneği kuruldu
İnegöl’ün İsaören Mahallesi’nde gençleri arıcılığa teşvik etmek amacıyla İsaören Arıcılar Derneği kuruldu. Başkanlığa Mitat Turan seçildi.
İnegöl’ün İsaören Mahallesi’nde gençleri arıcılığa teşvik etmek amacıyla İsaören Arıcılar Derneği kuruldu. Başkanlığa Mitat Turan seçildi.
İNEGÖL İSAÖREN’DE GENÇLER ARICILIĞA TEŞVİK İÇİN DERNEK KURDU
Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı İsaören Mahallesi, gençleri arıcılığa teşvik etmek amacıyla önemli bir adım atarak İsaören Arıcılar Derneği’ni kurdu. Derneğin başkanlığına Mitat Turan getirildi.
DERNEĞİN AMACI
Yeni kurulan derneğin en temel amacı, mahalledeki gençleri arıcılığa yönlendirmek, onlara bilgi ve destek sağlayarak üretime katkı sunmak.
BAŞKAN MİTAT TURAN’IN AÇIKLAMALARI
Dernek Başkanı Mitat Turan, ilk toplantıda üyelerine hitaben yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“İnşallah Cenabı Allah bizi mahcup etmez. Size karşı bir şeyler yapmaya çalışacağız, muvaffak olmaya çalışacağız. Siz de arkamızdan geleceksiniz…” diyerek güven vurgusu yaptı.
Derneğin resmi kuruluş sürecinin tamamlandığını belirten Turan, “Dilekçelerimizi verdik, resmi işlemler tamamlandı. En kısa sürede genel kurul yaparak üyelerimizden yetki alacağız.” dedi.
Turan ayrıca, derneğin asıl amacının gençlere fayda sağlamak ve onları arıcılık gibi üretim odaklı bir alana yönlendirmek olduğunu vurguladı.
MUHTAR ÇUBUKÇU’DAN DESTEK
İsaören Mahalle Muhtarı İsmail Çubukçu ise derneğin kurulmasının mahalle için hayırlı olmasını diledi. Çubukçu, İsaören’in farklı kooperatif ve derneklere sahip olduğunu hatırlatarak Arıcılar Derneği’nin bu yapıya önemli bir katkı sunduğunu söyledi.
Muhtar Çubukçu, “Amacımız gençlere meyveciliğin ötesinde boş vakitlerinde böyle bir hizmet etmek.” diyerek, gençlerin farklı bir üretim alanına yönlendirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.
İNEGÖL’DE BİR İLK
İsaören’de kurulan Arıcılar Derneği, hem gençlere yeni bir gelir kapısı oluşturmayı hem de mahallede üretim çeşitliliğini artırmayı hedefliyor. Derneğin kısa sürede aktif çalışmalara başlayarak İnegöl’de arıcılık faaliyetlerini daha görünür hale getirmesi bekleniyor.