Hafta Sonu İnegöl’de Elektrik Kesintisi Var
İnegöl’de 26-31 Aralık tarihleri arasında bakım ve yatırım çalışmaları nedeniyle farklı mahallelerde planlı elektrik kesintisi uygulanacak.
İnegöl’de 26-31 Aralık tarihleri arasında bakım ve yatırım çalışmaları nedeniyle farklı mahallelerde planlı elektrik kesintisi uygulanacak.
İNEGÖL'DE 26-31 ARALIK PLANLI ELEKTRİK KESİNTİSİ
İnegöl genelinde şebeke bakım, direk deplase, ayırıcı değişimi ve abone bağlama çalışmaları nedeniyle 26 Aralık ile 31 Aralık tarihleri arasında planlı elektrik kesintileri uygulanacağı bildirildi. Kesintilerin, ilçe sınırları içindeki farklı mahallelerde ve gün içinde belirlenen saat aralıklarında yapılacağı açıklandı.
Yetkililer, yapılacak çalışmaların enerji arz güvenliği ve şebeke işletme sürekliliği açısından zorunlu olduğunu ifade etti. Çalışmalar kapsamında bazı bölgelerde alçak gerilim (AG) direk deplase ve direk ilavesi işlemlerinin gerçekleştirileceği kaydedildi.
26 ARALIK CUMA GÜNÜ KESİNTİ PROGRAMI
26 Aralık Cuma günü İnegöl’ün Yeniceköy mahallesinde planlı elektrik kesintisi yapılacak. Kesinti 10.35-17.00 saatleri arasında uygulanacak. Çalışmanın, Hasan Göztepe ve Demokratlar çevresinde yürütülecek AG direk deplase faaliyeti nedeniyle gerçekleştirileceği belirtildi.
27 ARALIK CUMARTESİ GÜNÜ KESİNTİ PROGRAMI
27 Aralık Cumartesi günü birden fazla mahallede farklı saat aralıklarında elektrik kesintisi planlandı. Buna göre 09.00-14.00 saatleri arasında Huzur ve Şehitler mahallelerinde kesinti uygulanacak.
Aynı gün 09.00-12.00 saatleri arasında Cerrah ve Çeltikçi mahallelerinde, 11.00-13.00 saatleri arasında ise Akhisar mahallesinde Safran, Petek ve Çelikel bölgelerini kapsayacak şekilde enerji kesintisi yapılacak.
27 Aralık’ta 12.00-17.00 saatleri arasında Hamamlı, Çitli, Küçükyenice ve Kurşunlu mahallelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. Cerrah ve Çeltikçi mahallelerinde ayrıca 13.00-17.00 saatleri arasında ikinci bir kesinti programı yer alıyor.
Aynı gün 14.30-18.00 saatleri arasında Mahmudiye mahallesinde Karagölet ve Mobilya bölgelerini kapsayan elektrik kesintisi yapılacak. 15.00-17.00 saatleri arasında ise Akhisar mahallesinde ek kesinti uygulanacağı açıklandı.
28 ARALIK PAZAR GÜNÜ KESİNTİ PROGRAMI
28 Aralık Pazar günü Akhisar, Cerrah, Çeltikçi, Osmaniye ve Süleymaniye mahallelerinde planlı elektrik kesintileri gerçekleştirilecek. Buna göre Akhisar mahallesinde 09.00-11.00 saatleri arasında kesinti yapılacak.
Cerrah ve Çeltikçi mahallelerinde 09.00-17.00 saatleri arasında gün boyu sürecek kesinti programı uygulanacak. Osmaniye ve Süleymaniye mahallelerinde ise 10.00-16.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.
Aynı gün Akhisar mahallesinde 11.00-13.00 ve 13.00-15.00 saatleri arasında iki ayrı zaman diliminde ek kesintiler planlandı.
29 ARALIK PAZARTESİ GÜNÜ KESİNTİ PROGRAMI
29 Aralık Pazartesi günü Cumhuriyet mahallesinde elektrik kesintisi yapılacağı duyuruldu. Mahalle genelinde 09.00-11.00 saatleri arasında planlı kesinti uygulanacak.
Ayrıca Cumhuriyet mahallesinde AG direk ilavesi çalışması kapsamında 09.00-17.00 saatleri arasında gün boyu sürecek ikinci bir kesinti programı planlandığı bildirildi.
30 ARALIK SALI VE 31 ARALIK ÇARŞAMBA PROGRAMI
30 Aralık Salı günü Ertuğrulgazi mahallesinde 09.00-17.00 saatleri arasında planlı elektrik kesintisi uygulanacak. Çalışmanın şebeke bakım ve yatırım faaliyetleri kapsamında yürütüleceği ifade edildi.
31 Aralık Çarşamba günü ise Huzur mahallesinde planlı kesinti yapılacak. 09.00-17.00 saatleri arasını kapsayan programın, Selimiye, Orkide, Köknar ve Fatih Sultan Mehmet çevresini kapsadığı açıklandı.
RESMİ UYARILAR VE TEKNİK ÖNLEMLER
Dağıtım şirketi ve ilgili kurumlar tarafından yapılan bilgilendirmede, elektrikle çalışan cihazların planlı kesinti saatlerinden önce kapatılması yönünde uyarılar yer aldı. Kesinti süresince buzdolabı ve kombi gibi cihazların ayarlarının kontrol edilmesi gerektiği duyuruldu.
Açıklamalarda, ilçede faaliyet gösteren esnaf ve sanayi işletmelerinin planlı elektrik kesintisi takvimine göre çalışma düzenlerini ve teknik önlemlerini planlamasının önem taşıdığı belirtildi. Çalışmaların, belirlenen takvim doğrultusunda ve ilan edilen saat aralıklarında sürdürüleceği bildirildi.