Hdp eş başkanı yüksekdağ:
Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Suriye Ortadoğu politikasında kırmızı, kesin çizgiler üzerinden değil, Suriyede demokratik istikrarın sağlanması ve özellikle de IŞİDin bölgeden temizlenmesi üzerinden tanımlanması, tarif edilmesi gerekiyor dedi
Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Suriye Ortadoğu politikasında kırmızı, kesin çizgiler üzerinden değil, Suriyede demokratik istikrarın sağlanması ve özellikle de IŞİDin bölgeden temizlenmesi üzerinden tanımlanması, tarif edilmesi gerekiyor dedi
Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Suriye Ortadoğu politikasında kırmızı, kesin çizgiler üzerinden değil, Suriyede demokratik istikrarın sağlanması ve özellikle de IŞİDin bölgeden temizlenmesi üzerinden tanımlanması, tarif edilmesi gerekiyor dedi.Yüksekdağ, Menbiçin IŞİD elinden kurtarılmasını ve Çavuşoğlunun Amerika bize söz verdi söylemini değerlendirdi.
Menbiçin özgürleştirilmesinin bölge için önemli olduğunu söyleyen Yüksekdağ, Türkiyedeki siyasi iktidarında Suriye politikasında kırmızı çizgiler üzerinden tarif etmemesi gerekir. Demokratik Suriye güçleri tarafından IŞİDe karşı Menbiçte başlatılan harekatın devam ediyor oluşu. Menbiçin IŞİDden temizlenmesi ve kurtarılması bu harekatın bittiği anlamına gelmiyor. Demokratik Suriye güçleri harekatı devam ettirecekler. Bu nedenle geri çekilmek, başka bir yere gitmek, IŞİDe karşı savaşan güçlerin başka yere geçmesini istemek, çok doğru yaklaşım olmaz. Suriyede IŞİDe karşı yürütülen mücadeleyi zafiyete uğratacak bir yaklaşım olur. Ben çok doğru bulmuyorum. Suriye Ortadoğu politikasında kırmızı, kesin çizgiler üzerinden değil, Suriyede demokratik istikrarın sağlanması ve özellikle de IŞİDin bölgeden temizlenmesi üzerinden tanımlanması, tarif edilmesi gerekiyor değerlendirmesini yaptı.