IKBY sandık başında
Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde seçmen sandık başına giderek oy kullandı
Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde seçmen sandık başına giderek oy kullandı
Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde seçmen sandık başına giderek oy kullandı.Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde halk bugün bağımsızlık referandumu için sandık başına gitti. Seçmenler, Erbil saatiyle 08.00 - 18.00 saatleri arasında oy kullanabilecek.
Bağımsızlık referandumu Erbil, Süleymaniye, Duhok, Kerkük, Halepçe, Selahaddinin Tuzhurmatu ilçesi, Diyalanın Hanekin ilçesi, Mendeli, Celevla ve Karatepe kasabaları ile Musulun Şengal, Mahmur, Tılkeyf, Hemdaniye, Şeyhan ilçeleri ve Zummar, Rabia, Nemrud ve Bertille kasabalarında gerçekleşecek.
Kuzey Irak dışında yaşayan seçmenler ise elektronik sistem üzerinden oylamaya katılabilecek.
12 bin noktada oy kullanılacak
Seçmen Kuzey Irakta 7 bin, tartışmalı bölgelerde ise 5 bin olmak üzere toplam 12 bin noktada oylama kullanılacak. Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu, tartışmalı bölgeler dahil olmak üzere referanduma katılması beklenen seçmen sayısını 5 milyon 200 bin olarak açıkladı.
Seçmenlerin illere göre dağılımı ise şu şekilde; Erbilde 1 milyon 200 bin, Süleymaniyede 1 milyon 280 bin, Kerkükte 750 bin, Duhokta 800 bin, Musulda 750 bin diğer yerlerde ise yaklaşık 420 bin civarında olacak.