Gundem

İNDAK Gönüllüleri Osmaneli Yangınında Görevde

İNDAK, Osmaneli’deki orman yangınına müdahale için 28 kişilik gönüllü ekibini bölgeye gönderdi. Tahliye ve lojistikte aktif rol üstlendi.

25 Temmuz 2025 - 17:00 Adem Demir 2 dk

İNDAK, Osmaneli’deki orman yangınına müdahale için 28 kişilik gönüllü ekibini bölgeye gönderdi. Tahliye ve lojistikte aktif rol üstlendi.

İNDAK’TAN OSMANELİ’DEKİ YANGINA ANLAMLI DESTEK

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde başlayan ve geniş bir alanı etkisi altına alan orman yangınına yönelik müdahale çalışmaları sürerken, İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği (İNDAK) bölgeye 28 kişilik gönüllü destek ekibi gönderdi.

28 GÖNÜLLÜ, KRİTİK GÖREVLERDE

Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden İNDAK ekibi, sahada yangınla mücadele eden ekiplerle tam koordinasyon içinde çalışarak tahliye, lojistik destek, saha güvenliği gibi önemli görevlerde yer aldı. Yangının kontrol altına alınması ve can güvenliğinin sağlanması için aktif mücadele yürüttüler.

İNDAK’TAN HAYATINI KAYBEDENLERE BAŞSAĞLIĞI

İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği ayrıca Eskişehir’deki yangına müdahale sırasında hayatını kaybeden 5 orman işçisi ve 5 AKUT gönüllüsü için başsağlığı mesajı yayınladı:

“Şehit olan orman işçileri ve gönüllülerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm afetle mücadele ekiplerine sabır diliyoruz. Onların kahramanlığı, sadece yangınla değil, insanlıkla da mücadele edenlerin neleri göze aldığını bize bir kez daha hatırlattı.”

SİVİL TOPLUMUN GÜCÜ SAHADA GÖRÜLDÜ

Osmaneli’de görev yapan İNDAK ekibi, yerel ekiplerle dayanışma içinde çalışarak sivil toplum kuruluşlarının afet yönetimindeki önemini bir kez daha ortaya koydu. Gönüllü bireylerin ve resmi kurumların sahadaki iş birliği, afetle mücadelede güçlü bir sinerji oluşturdu.

“DOĞA VE İNSAN İÇİN EL BİRLİĞİYLE”

İNDAK, afetlerde karşılıklı destek ve dayanışmanın yaşamsal bir gereklilik olduğunu vurgulayarak, insan hayatını ve doğayı korumaya yönelik çabalarını sürdüreceğini bildirdi.