Ana Sayfa
Gundem

İnegöl’de 54 Yıl Sonra Bir İlk

İHMED, bir neslin öncüsü olan Mahmut Celalleddin Ökten hoca için anma programı tertip ediyor. İHMED Başkanı Ahmet Taştan, “Çok geç kalınmış bir program İnegöl’de 54 yıl sonra ilkini yapmış olacağız” dedi.

23 Kasım 2015 - 12:24 Adem Demir 1 dk

İHMED, bir neslin öncüsü olan Mahmut Celalleddin Ökten hoca için anma programı tertip ediyor. İHMED Başkanı Ahmet Taştan, “Çok geç kalınmış bir program İnegöl’de 54 yıl sonra ilkini yapmış olacağız” dedi.

İnegöl İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED) Başkanı Ahmet Taştan, bir neslin öncüsü olan ve meçhul kahraman olarak adlandırılan Mahmut Celaleddin Ökten hoca için ‘Vefalı Vakitler’ adında bir program düzenleneceğini açıkladı.

Başkan Ahmet Taştan, programa ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Vefatının 54. yıl dönümünde muhterem hocamız Celaleddin Ökten’i anmak istedik. Çok geç kalınmış bir program, İnegöl’de 54 yıl sonra ilkini yapmış olacağız. Hizmet ve gönül adamlarının böyle bir anma programına manen bir ihtiyacı yoktur, ancak hem nerelerden nereye geldiğimizin bir işareti olarak anmalıyız, hem de bu dava için yola çıkanlar nasıl zorluklar çekmişler bilmek ve zamanı geldiğinde onlar gibi olmak için anmalıyız. Rabbimiz kitabında salih insanların güzel davranışlarını gelecek nesillere bir ad, bir şan ya da ün olsun diye bahsediyor. ‘Hatırlat, hatırlatmak müminlere fayda sağlar.’”

Anma programı, yarın akşam (Salı) saat 19.30’da Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirilecek.