İnegöl’de 6 Elektrikli Araç Şarj İstasyonu İçin 5 Yıllık İhale
İnegöl Belediyesi, 6 elektrikli araç şarj istasyonu yerini 5 yıllığına kiraya verecek. İhale tarihi, şartlar ve bedeller haberde.
İnegöl Belediyesi, 6 elektrikli araç şarj istasyonu yerini 5 yıllığına kiraya verecek. İhale tarihi, şartlar ve bedeller haberde.
İnegöl Belediyesi, elektrikli araç altyapısını güçlendirmek amacıyla 6 adet elektrikli araç şarj istasyonu yerini bir bütün halinde işletilmek üzere ihale usulüyle kiraya vereceğini duyurdu. Belediye Encümeni tarafından yapılacak ihale, 23 Aralık 2025 Salı günü saat 11.00’da açık teklif usulüyle gerçekleştirilecek. İhale, 5 yıl süreli olacak ve en yüksek aylık kira teklifini veren istekli üzerine bırakılacak.
İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/c maddesi kapsamında yapılacak. Toplantı yeri, İnegöl Belediyesi Encümen Toplantı Salonu olarak açıklandı. İhaleye katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler için detaylı şartlar da ilan metninde paylaşıldı.
ŞARJ İSTASYONLARININ YERLERİ BELLİ OLDU
Kiraya verilecek şarj istasyonları, İnegöl’ün merkezi ve yoğun noktalarında yer alıyor. Her bir noktada 2 araç kapasiteli şarj alanı bulunuyor. Belirlenen lokasyonlar arasında Belediye Hizmet Binası otoparkı, Devlet Hastanesi karşısı, Hükümet Konağı çevresi ve Novapark AVM otopark alanı da yer alıyor. Bu durum, ihale konusu alanların ticari açıdan dikkat çekici olduğunu gösteriyor.
2025 yılı için belirlenen muhammen aylık kira bedeli 30 bin TL + KDV olarak açıklanırken, geçici teminat bedeli ise 54 bin TL olarak belirlendi.
KİMLER KATILABİLECEK?
İhaleye; gerçek kişiler, tüzel kişiler ve ortak girişimler katılabilecek. Katılımcıların, kimlik ve ikamet belgeleri, geçici teminat makbuzu, belediyeye borcu olmadığına dair belge ve Şarj Ağı İşletmecisi Lisansı sunmaları zorunlu olacak. Ayrıca ihale dokümanının satın alınması da şartlar arasında yer alıyor.
SON BAŞVURU SAATİ DİKKAT ÇEKİYOR
İhaleye katılmak isteyenlerin, gerekli belgeleri 23 Aralık 2025 Salı günü saat 10.00’a kadar İnegöl Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü İhale Servisi’ne teslim etmeleri gerekiyor. Posta yoluyla yapılacak başvurularda yaşanabilecek gecikmelerin dikkate alınmayacağı da özellikle vurgulandı.
Elektrikli araç kullanımının hızla arttığı günümüzde, bu ihale İnegöl’de hem çevreci ulaşım hem de yatırım açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.