İnegöl’de binlerce kişi Ramazan Bayramı namazında buluştu

İnegöl’de Ramazan Bayramı namazı için binlerce kişi camilere akın etti. Yağışlı havaya rağmen OSB Camisi iç ve dış bölümleri doldu.

Adem Demir · Editör
20.03.2026 08:48

İNEGÖL'DE RAMAZAN BAYRAMI NAMAZI YOĞUNLUĞU

İnegöl'de Ramazan Bayramı namazı için sabah saatlerinde camilere yoğun katılım oldu. İlçenin farklı mahallelerinden gelen binlerce kişi, bayram namazını kılmak için camilere akın etti. Yağışlı hava nedeniyle cemaatin büyük bölümü cami içlerinde saf tuttu.

İlçe genelindeki camilerde sabah erken saatlerden itibaren hareketlilik başladı. Vatandaşlar, bayram namazı öncesinde abdest alarak cami avlularında ve iç bölümlerinde yerini aldı. Yağışın etkisini sürdürmesi nedeniyle cami içleri kısa sürede doldu.

OSB CAMİSİ'NDE YOĞUN KATILIM

İnegöl'ün en büyük camisi olan OSB Camisi, Ramazan Bayramı namazında en fazla katılımın olduğu ibadethanelerden biri oldu. Camide sabah namazının ardından Ramazan Bayramı namazı için saf düzeni oluşturuldu.

Caminin iç bölümlerinin dolmasının ardından cemaat, caminin son cemaat yerinde ve uygun görülen dış alanlarda namaz kıldı. Yağışlı hava zaman zaman etkisini artırsa da cemaat cami çevresinde bekleyerek namaz vaktini takip etti.

Ramazan Bayramı namazı, hutbenin okunmasının ardından cemaatin katılımıyla eda edildi. Namaz sırasında cami içinde ve dışında yoğunluk oluştu. OSB Camisi çevresinde araç ve yaya trafiğinde de artış gözlendi.

NAMAZ SONRASI TEKBİRLER VE BAYRAMLAŞMA

Bayram namazının kılınmasının ardından camide bulunan binlerce kişi tekbir getirdi. Tekbirlerin ardından cemaat, saf düzenini bozarak cami içinde ve avlusunda bayramlaştı.

Cemaat, cami çıkışında birbirleriyle tokalaşarak ve sarılarak bayramlaştı. Bazı aileler çocuklarıyla birlikte cami çevresinde fotoğraf çektirdi. Camiden ayrılan vatandaşlar, bayram programları kapsamında yakınlarını ziyaret etmek üzere ev ve iş yerlerine yöneldi.

İlçe genelinde Ramazan Bayramı namazı aynı saatlerde diğer camilerde de kılındı. İnegöl'de bayram namazı ile birlikte Ramazan ayı sonrasındaki ilk resmi bayram programı tamamlandı.

Yazar Hakkında

Adem Demir

Yazar

Yazar Hakkında

<p>Adem Demir, 1986 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini doğup büyüdüğü İnegöl’de tamamlayan Demir, genç yaşlardan itibaren teknoloji ve medya alanlarına ilgi duyarak eğitim hayatını bu doğrultuda şekillendirdi.</p><p>Üniversite eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Yazılım Bölümü’nde tamamlayan Adem Demir, ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olarak teknik bilgi birikimini işletme disiplinleriyle güçlendirdi.</p><p>2007 yılında Türkiye’nin ilk yerel televizyon kanallarından biri olan <strong>Süper Kanal</strong>’da medya sektörüne adım atan Demir, daha sonra <strong>Genç Gazete</strong> ve <strong>Genç Ajans</strong> bünyesinde görev alarak gazetecilik, ajans haberciliği ve medya yönetimi alanlarında önemli deneyimler kazandı.</p><p>2014 yılı, Adem Demir’in medya kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Bu dönemde İnegöl’ün en büyük haber platformunun temellerini attı. Kurduğu güçlü altyapı sayesinde kısa sürede bölgenin en etkili dijital haber markalarından birini oluşturdu. 2014 yılından bu yana <strong>İnegöl Medya A.Ş.</strong> bünyesinde ortak olarak görev yapan Demir, şirketin en önemli markalarından biri olan <strong>İnegöl Online</strong> haber sitesinin yönetim kademesinde aktif rol almaya devam ediyor.</p><p>Medya sektöründeki çalışmalarının yanı sıra sosyal ve sportif alanlarda da etkin bir isim olan Adem Demir, <strong>Mehmet Ege Orhaniye Kadın Voleybol Takımı</strong> ile <strong>Karadeniz Güvenspor</strong> yönetimlerinde görev alarak İnegöl’de sporun gelişmesine katkı sunuyor.</p>

E-posta

(0) Yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yükleniyor…