İnegöl’de Filistin için idam kararlarına karşı protesto
İnegöl’de İshakpaşa Camii avlusunda toplanan kalabalık, İsrail zindanlarındaki 12 bin Filistinli için alındığı belirtilen idam kararına karşı Filistin için protesto düzenledi.
İnegöl’de İshakpaşa Camii avlusunda toplanan kalabalık, İsrail zindanlarındaki 12 bin Filistinli için alındığı belirtilen idam kararına karşı Filistin için protesto düzenledi.
İNEGÖL'DE FİLİSTİN İÇİN PROTESTO GÖSTERİSİ
İnegöl'de cuma namazının ardından İshakpaşa Camii avlusunda Filistin için protesto gösterisi düzenlendi. İnegöl Sivil Toplum Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen eyleme yüzlerce kişi katıldı. Katılımcılar, İsrail zindanlarında bulunduğu belirtilen 12 bin Filistinli hakkında alındığı ifade edilen idam kararlarına tepki gösterdi.
Eylemde, aralarında çocukların da bulunduğu Müslüman esirler için idam kararı alındığı iddiası dile getirildi. Platform temsilcileri, bu kararların kabul edilmediğini belirten açıklamalar yaptı. Alanda, Filistin bayrakları ve çeşitli dövizler taşındı. "Zulme Karşı Ses Ver" yazılı pankart ve sloganlar dikkat çekti.
12 BİN FİLİSTİNLİ HAKKINDA İDAM KARARI İDDİASI
Platform yetkilileri, İsrail meclisinden geçtiğini belirttikleri bir düzenleme ile cezaevlerinde bulunan 12 bin Müslüman esir hakkında idam kararı alındığını öne sürdü. Açıklamada, bu kişiler arasında 4 bin çocuğun da yer aldığı iddia edildi. Kalabalık, bu kararlara tepki göstererek sloganlar attı.
Yapılan konuşmalarda, Filistin ve Gazze konusunun gündemde tutulması gerektiği ifade edildi. Açıklamada, farklı İslam ülkelerinin konuya yaklaşımı da eleştirildi. Katılımcılar, Filistin için dayanışma çağrısı yaptı. Protesto alanında, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu.
TÜRKİYE'YE YÖNELİK ÇAĞRILAR
İnegöl Sivil Toplum Platformu adına yapılan konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti devletine ve ilgili kurumlara yönelik talepler sıralandı. Konuşmada, İsrail'e karşı net ve sert yaptırımlar uygulanması istendi. Ayrıca, çifte vatandaşlığı bulunan ve İsrail ordusuna katıldığı öne sürülen kişiler hakkında yargı süreci başlatılması talep edildi.
Açıklamada, İsrail ile olan yakıt ve lojistik hatlarının kesilmesi çağrısı yapıldı. İslam dünyasının, idam kararları iddialarına karşı birlikte hareket etmesi gerektiği yönünde ifadeler kullanıldı. Konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kudüs konusundaki açıklamalarına da atıf yapıldı.
SELAHADDİN EYYUBİ VURGUSU VE DUA İLE SON
Konuşmalarda, tarihî kişilik Selahaddin Eyyubi'nin Kudüs ile ilgili sözlerine atıfta bulunuldu. Bu çerçevede, Kudüs'ün statüsüne ilişkin hassasiyet vurgulandı. İnegöl halkının Filistin için her türlü fedakarlığa hazır olduğu mesajı verildiği ifade edildi.
Eylem, Mehmet Nuri Memiş tarafından okunan dua ile sona erdi. Dua sırasında kalabalık tekbir getirdi. Etkinlik boyunca Filistin için destek sloganları atıldı. Protestonun sonunda, vatandaşların CİMER üzerinden ve siyasi kanallar aracılığıyla taleplerini iletmeleri yönünde çağrı yapıldığı belirtildi. Katılımcılar, boykot çağrılarını da yineledi.