İnegöl'de geri dönüşüm makinelerinin olduğu noktalar açıklandı
Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) Sistemi İnegöl'de uygulanmaya başladı. DOA logolu cam, PET ve alüminyum ambalajlar belirlenen iade noktalarına teslim edilebilecek.
Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) Sistemi İnegöl'de uygulanmaya başladı. DOA logolu cam, PET ve alüminyum ambalajlar belirlenen iade noktalarına teslim edilebilecek.
Türkiye genelinde 1 Temmuz itibarıyla uygulamaya alınan Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) Sistemi, İnegöl'de de hayata geçirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye Çevre Ajansı tarafından yürütülen uygulama kapsamında vatandaşlar, üzerinde DOA logosu bulunan içecek ambalajlarını belirlenen noktalara teslim ederek geri dönüşüm sürecine katkı sağlayabilecek.
Bursa'da ilk günlerden itibaren ilgi gören sistemin, atık miktarının azaltılması ve geri dönüşüm oranlarının artırılması hedefleniyor.
DOA SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?
Yeni sistem kapsamında, üzerinde DOA (Depozitosu Olan Ambalaj) logosu bulunan;
- Cam şişeler,
- PET plastik şişeler,
- Alüminyum içecek kutuları,
belirlenen iade noktalarına teslim ediliyor. Toplanan ambalajlar geri dönüşüm sürecine kazandırılarak hem çevrenin korunmasına hem de kaynakların verimli kullanılmasına katkı sağlıyor.
İNEGÖL'DEKİ İADE NOKTALARI
DOA Sistemi kapsamında İnegöl'de vatandaşların ambalajlarını teslim edebileceği iki nokta bulunuyor:
📍 Yunusemre Mahallesi
Bağlar Caddesi No: 12/1
📍 Akhisar Mahallesi
167. Sokak No: 4A/0
Vatandaşlar, DOA logolu ambalajlarını bu adreslerde bulunan iade noktalarına teslim edebilecek.
GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAYACAK
Depozitosu Olan Ambalajlar Sistemi ile çevreye atılan ambalaj atıklarının azaltılması, geri dönüşüm oranlarının yükseltilmesi ve doğal kaynakların korunması amaçlanıyor.
Yetkililer, vatandaşların yalnızca DOA logosu bulunan ambalajları sisteme iade edebileceğini hatırlatarak, uygulamanın önümüzdeki süreçte daha fazla noktada yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini belirtti.