Ana Sayfa
Gundem

İnegöl’de Spor Tartışması Büyüyor! Balakuş’tan Kritik Sorular

İnegöl’de salon sporları branşlarının durumu gündeme geldi. DP İlçe Başkanı Murat Balakuş, Spor Müdürü Göksoy Doğan’a dikkat çeken sorular yöneltti.

1 saat önce Emrah Ufuk Çıttır 2 dk

İnegöl’de salon sporları branşlarının durumu gündeme geldi. DP İlçe Başkanı Murat Balakuş, Spor Müdürü Göksoy Doğan’a dikkat çeken sorular yöneltti.

Demokrat Parti İnegöl İlçe Başkanı ve İnegöl Belediyesi Kültür, Sanat ve Spor Komisyonu Meclis Üyesi Murat Balakuş , İnegöl Belediyesi Spor Müdürlüğü bünyesindeki salon sporları ve altyapı çalışmalarına ilişkin kamuoyu açıklaması yaptı. Balakuş, bazı salon sporları branşlarının kapatıldığını öne sürerek Spor Müdürü Göksoy Doğan ’a bir dizi soru yöneltti.

İnegöl’de gençlerin sporla buluşmasını sağlayan imkânların giderek daraldığını savunan Balakuş, yaşanan sürecin kent sporunun geleceği açısından değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

SALON SPORLARINI GÜNDEME TAŞIDI

Balakuş açıklamasında, İnegöllü gençlerin yetiştiği salon sporları branşlarının birer birer kapatıldığını ve altyapı çalışmalarının geçmiş dönemlerdeki seviyesinden uzaklaştığını iddia etti.

Gençlerin sporla buluşturulmasının ve yeteneklerini geliştirebilecekleri ortamların oluşturulmasının Spor Müdürlüğünün temel sorumluluklarından olduğunu belirten Balakuş, uygulamaların gerekçelerinin kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Balakuş, “Kentimizin başarılarıyla gurur duyduğu İnegöllü gençlerimizin yetiştiği salon sporları branşlarının birer birer kapatılması, altyapı çalışmalarının geçmiş dönemlerdeki seviyesinden uzaklaşması ve gençlerimizin sporla buluşmasını sağlayan imkânların giderek daraltılması hepimizi ciddi anlamda tedirgin etmektedir” ifadelerini kullandı.

ALPER TABAN’A AYRI PARANTEZ

Açıklamasında İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a da değinen Murat Balakuş, Taban’ın çocukların ve gençlerin spor yapması konusundaki hassasiyetine bizzat şahit olduğunu ifade etti.

Balakuş, “Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban’ın çocuklarımızın ve gençlerin spor yapması konusundaki hassasiyetlerine mesai arkadaşlarından biri olarak şahit olmaktayım. Samimiyetinden de asla şüphem yoktur” dedi.

SPOR MÜDÜRÜNE ÜÇ SORU

Balakuş, açıklamasının devamında İnegöl Belediyesi Spor Müdürü Göksoy Doğan’a doğrudan seslendi.

“İnegöl’ün spor altyapısında yaşanan bu gerilemenin gerekçesi nedir? Salon sporları branşları neden birer birer gözden çıkarılmaktadır? Gençlerimizin sporla buluşmasının önüne hangi gerekçeyle engeller konulmaktadır?” sorularını yönelten Balakuş, kamuoyunun bilgilendirilmesini talep etti.

Balakuş, söz konusu soruların ve gençlerin geleceğini ilgilendirdiğini belirttiği uygulamaların açık, şeffaf ve tatmin edici şekilde cevaplandırılmasını beklediklerini kaydetti.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Demokrat Parti İnegöl İlçe Başkanı ve İnegöl Belediyesi Kültür, Sanat ve Spor Komisyonu Meclis Üyesi sıfatıyla konunun takipçisi olacağını belirten Balakuş, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“İnegöl’ün gençlerinin sporla gelişme, yeteneklerini ortaya çıkarma ve başarıya ulaşma hakkını hiç kimsenin elinden almaya gücü yetmeyecektir. Gençlerimizin geleceğine sahip çıkmaya, İnegöl’ün spor değerlerini korumaya ve doğru olmayan uygulamaların karşısında durmaya devam edeceğiz.”