Ana Sayfa
Gundem

İnegöl'de Tülek Hoca olarak bilinen Ahmet Cemalettin Arslanoğlu kimdir?

1933 yılında İnegöl’de dünyaya gelen din adamı Ahmet Cemalettin Arslanoğlu’nun eğitim hayatı, görev yaptığı camiler ve Bursa Müftülüğü yılları.

1 saat önce Emrah Ufuk Çıttır 1 dk

1933 yılında İnegöl’de dünyaya gelen din adamı Ahmet Cemalettin Arslanoğlu’nun eğitim hayatı, görev yaptığı camiler ve Bursa Müftülüğü yılları.

İnegöl doğumlu din adamı Ahmet Cemalettin Arslanoğlu, imam hatiplikten Bursa Müftülüğü Merkez Vaizliği görevine uzanan meslek hayatıyla İnegöl'ün din görevlileri arasında yer aldı. 1933 yılında dünyaya gelen Arslanoğlu, eğitim hayatının ardından İnegöl ve Bursa'da çeşitli görevlerde bulundu.

1933 YILINDA İNEGÖL’DE DOĞDU

Ahmet Cemalettin Arslanoğlu, 1933 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi.

İlkokul eğitimini tamamladıktan sonra temel din eğitimini babasından aldı. Daha sonra Salih Yalçınsoy’dan (Tren Hoca) hafızlık eğitimine devam etti.

ARAPÇA EĞİTİMİ ALDI

Arslanoğlu, İnegöl Merkez Vaizi Mustafa Karaatlı Hoca’dan da bir süre Arapça eğitimi aldı.

İnegöl Ortaokulu mezunu olan Arslanoğlu, 1951-1952 eğitim öğretim yılından itibaren İstanbul İmam Hatip Lisesi öğrencisi oldu.

Mezuniyeti ve askerlik görevinin ardından İnegöl’de din görevlisi olarak görev yaptı.

İNEGÖL’DE İMAMLIK YAPTI

Ahmet Cemalettin Arslanoğlu, İnegöl’de Çinili Cami ve Hacı Hafız (Lazlar) Camilerinde imam-hatip olarak görev yaptı.

Meslek hayatının ilerleyen döneminde Bursa’ya geçen Arslanoğlu, uzun yıllar Bursa Müftülüğü Merkez Vaizliği görevinde bulundu.

Bir dönem İstanbul’da da vaizlik yaptı.

Ahmet Cemalettin Arslanoğlu, 2002 yılında vefat etti.