Ana Sayfa
Gundem

İnegöl Devlet Hastanesi’nde Grev Var Mı?

TTB -TMMOB-DİSK ve KESK Ankaradaki patlama sonrası yaptıkları basın açıklamasında iki günlük grev ilan ettiklerini duyurmuştu. Peki, bugün ve yarını kapsayan greve, İnegöl Devlet Hastanesi de dahil olacak mı?

12 Ekim 2015 - 13:21 Adem Demir 1 dk

TTB -TMMOB-DİSK ve KESK Ankaradaki patlama sonrası yaptıkları basın açıklamasında iki günlük grev ilan ettiklerini duyurmuştu. Peki, bugün ve yarını kapsayan greve, İnegöl Devlet Hastanesi de dahil olacak mı?

TTB (Türk Tabipleri Birliği), TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) ve KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu), Ankara'daki patlama sonrası yaptıkları basın açıklamasında grev çağrısı yapmıştı. Basın açıklamasında, TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, TTB İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, DİSK Başkanı Kani Beko, KESK Eş Başkanları Lami Özgen ve Şaziye Köse, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ile Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay katıldı.

İDH GREVE KATILMIYOR

Açıklamada, “Ölen arkadaşlarımızı anmak, katliamı protesto etmek için üç gün yastayız... 12-13 Ekim'de grevdeyiz” ifadelerine yer verildi. Bugün başlayacak greve İnegöl Devlet Hastanesi’nin de dahil olup olmayacağı merakla beklenirken, Devlet Hastanesi’nde tüm polikliniklerin çalıştığı, grev yapılmadığı öğrenildi. İnegöl Devlet Hastanesi’nin greve katılmayarak ilçede sağlık hizmetlerini sürdüreceği bilgisine ulaşıldı.

ÖZEL HASTANELER DE ÇALIŞIYOR

Öte yandan, İnegöl’deki özel hastanelerde de tedavi sürüyor.