İnegöl İlçe Koordinasyon Kurulu Yeniden Kuruluyor
TMMOB’a bağlı odaların İnegöl temsilcileri, ilçenin planlı gelişimi ve deprem hazırlığı için İlçe Koordinasyon Kurulu’nu yeniden kurma kararı aldı.
TMMOB’a bağlı odaların İnegöl temsilcileri, ilçenin planlı gelişimi ve deprem hazırlığı için İlçe Koordinasyon Kurulu’nu yeniden kurma kararı aldı.
İnegöl’de şehirleşme, deprem güvenliği ve planlı kentleşme çalışmaları adına önemli bir gelişme yaşandı. Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı odaların İnegöl temsilcileri bir araya gelerek, ilçenin düzenli gelişimi ve daha planlı bir şehir olması için İlçe Koordinasyon Kurulu’nu yeniden kurma kararı aldı.
Yapılan tanışma ve istişare toplantısında İnegöl’ün mevcut sorunları ve çözüm önerileri detaylı şekilde masaya yatırıldı. Toplantının ana gündem başlıklarını ise deprem hazırlığı, kentsel dönüşüm, şehir merkezindeki riskli yapıların yenilenmesi ve acil eylem planı oluşturulması oluşturdu.
İNEGÖL DEPREME HAZIRLANACAK
İnegöl’ün olası bir depremde karşılaşabileceği risklerin ele alındığı toplantıda, ilçede kapsamlı bir acil eylem planı hazırlanması gerektiği vurgulandı. Yapı stoğunun güncellenmesi, şehir merkezindeki eski ve riskli binaların yenilenmesi ve kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiği ifade edildi.
YENİ İNEGÖL BÖLGESİ ÖNE ÇIKTI
Toplantıda, zemini daha sağlam ve genişleme alanı daha uygun olan Yeni İnegöl Bölgesi’nin geliştirilmesi ve kamu kaynaklarının bu bölgeye yönlendirilmesi gerektiği de gündeme alındı. TMMOB temsilcileri, kamu kurumlarının ve yatırımların bu bölgeye taşınmasının, şehrin daha güvenli ve planlı büyümesine katkı sağlayacağını belirtti.
PLANLI ŞEHİR İÇİN ORTAK ADIM
TMMOB’a bağlı odalar, yeniden kurulacak İlçe Koordinasyon Kurulu ile birlikte İnegöl’ün teknik, sosyal ve çevresel sorunlarını ortak bir çalışma disipliniyle değerlendirmeyi hedefliyor. Kurulun, belediyeler ve ilgili kurumlarla koordineli çalışarak İnegöl’ün geleceğine yön verecek planlamaların merkezinde yer alması amaçlanıyor.
6 TEMSİLCİLİK KATILIM SAĞLADI
Öte yandan gerçekleştirilen ilk toplantıya Mimarlar Odası İnegöl temsilciliği, Makine Mühendisler Odası İnegöl temsilciliği, İnşaat Mühendisler Odası İnegöl temsilciliği, Harita Mühendisler Odası İnegöl temsilciliği, Jeoloji Mühendisler Odası İnegöl temsilciliği, Elektrik Mühendisler Odası İnegöl temsilciliği üyeleri katılım sağladı.