Ana Sayfa
Gundem

İnegöl Orhaniye Voleybol Kulübü'nden tesis ve konaklama açıklaması

İnegöl Orhaniye Voleybol Spor Kulübü, belediye meclisinde gündeme gelen tesis ve konaklama iddiaları sonrası yazılı açıklama yaptı.

45 dakika önce Tamer Güngör 3 dk

İnegöl Orhaniye Voleybol Spor Kulübü, belediye meclisinde gündeme gelen tesis ve konaklama iddiaları sonrası yazılı açıklama yaptı.

Mehmet Ege İnşaat İnegöl Orhaniye Voleybol Spor Kulübü , 7 Ekim 2026’da İnegöl Belediye Meclisi’nde gündeme gelen değerlendirmelerin ardından tesis kullanımı ve konaklama sürecine ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Kulüp yönetimi, yeni sezon hazırlıkları sırasında yaşanan sürece dair kendi bakış açısını kamuoyuyla paylaştı.

Açıklamada, kulübün 2020 yılından bu yana İnegöl’de voleybol branşında faaliyet gösterdiği ve özellikle kız çocukları ile gençleri sporla buluşturmayı amaçladığı belirtildi. Yönetim, kulübün bugüne kadar yürüttüğü çalışmaların bu çerçevede sürdüğünü aktardı.

11 TEMMUZ GÖRÜŞMESİNE ATIF YAPILDI

Kulüp yönetiminin açıklamasına göre, Kulüp Başkanı Ersen Nari ve yönetim kurulu üyeleri 11 Temmuz 2026’da İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede yeni sezon hazırlıkları ve kulübün ihtiyaçlarının ele alındığı ifade edildi.

Kulüp, bu toplantıda önceki sezonlarda sağlanan tesis kullanımı ve konaklama imkanlarının devam edeceğine yönelik sözlü bir mutabakata varıldığını ve mevcut hakların süreceğinin kendilerine ifade edildiğini öne sürdü. Yönetim, bu bilgilendirme üzerine sezon planlamasını buna göre yaptığını bildirdi.

Açıklamaya göre altyapı sporcularının Yunus Emre Spor Salonu ’nda antrenmanlarını sürdürmesi, A takım sporcularının ise konaklama imkanlarından yararlanmaya devam etmesi planlandı. Kulüp, bu doğrultuda transfer çalışmalarına başladığını ve sporcularla sözleşmeler imzaladığını kaydetti.

SEZON BAŞLAMADAN BİR HAFTA ÖNCE BİLGİ VERİLDİ

Kulüp yönetimi, sezonun başlamasına bir hafta kala İnegöl Belediyesi Spor Müdürü Göksay Doğan’ın Kulüp Başkanı Ersen Nari’yi telefonla arayarak sporcuların Yunus Emre Spor Salonu’nda konaklamasına izin verilmeyeceğini bildirdiğini ileri sürdü. Açıklamada, bu bilgilendirmenin hazırlıkların büyük bölümünün tamamlandığı bir aşamada yapılmasının kulübü zor durumda bıraktığı savunuldu.

Yönetim, yaşanan gelişmenin hem organizasyon hem de ekonomik açıdan sıkıntı yarattığını belirtti. Kulüp Başkanı Ersen Nari’nin sorunun çözümü için Belediye Başkanı Alper Taban ile görüşme talep ettiği, ancak açıklamaya göre bu girişimlere olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapılmadığı ifade edildi.

Kulüp, sporcuların mağduriyet yaşamaması ve sezon planlamasının aksamaması için konaklama sorununu kendi imkanları ve üstlenilen ek sorumluluklarla çözdüğünü duyurdu. Yönetim, bu süreçte sporcuların hazırlıklarının kesintiye uğramaması için çaba gösterildiğini vurguladı.

KULÜP DESTEKLERİ HATIRLATTI

Açıklamada ayrıca kulübün İnegöl Belediyesi Spor Müdürlüğünden herhangi bir nakdî destek ya da spor malzemesi yardımı almadığı bilgisi paylaşıldı. Yönetim, bu detayın kamuoyu tarafından doğru bilinmesinin önemli olduğunu belirtti.

Kulüp, belediye ile yaşanan süreçte iletişim eksikliği oluştuğunu ve yaşanan mağduriyeti doğrudan ifade etme imkanı bulamamalarının üzüntü verici olduğunu kaydetti. Açıklamada, kurumlar arasında karşılıklı iletişimin önemine dikkat çekildi.

Mehmet Ege İnşaat İnegöl Orhaniye Voleybol Spor Kulübü, amaçlarının herhangi bir kurum ya da kişiyle karşı karşıya gelmek olmadığını bildirdi. Yönetim, İnegöl sporunun gelişimine katkı sağlamak, sporcuların haklarını korumak ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek istediklerini ifade etti.

Kulüp son olarak, şartlar ne olursa olsun kız çocuklarını sporla buluşturmaya ve İnegöl’ü voleybolda daha güçlü bir noktaya taşımaya devam edeceklerini açıkladı.