İnegöllüler balık alabiliyor mu? Balıkçı esnafından çarpıcı yanıtlar
İnegöl Perşembe pazarında balıkçı esnafına sorduk. Bu mevsimde hangi balıklar tüketilmeli, fiyatlar nasıl, talep var mı? İşte yanıtlar.
İnegöl Perşembe pazarında balıkçı esnafına sorduk. Bu mevsimde hangi balıklar tüketilmeli, fiyatlar nasıl, talep var mı? İşte yanıtlar.
İnegöl’de balık tüketimi ve pazar talebi merak konusu olmaya devam ediyor. Biz de İnegöl Perşembe Pazarı’nda balık tezgâhlarının nabzını tuttuk. Balıkçı esnafı, hem bu mevsimde tüketilmesi gereken balıkları hem de fiyatların ve talebin durumunu anlattı.
“BALIK ETTEN DAHA GÜVENİLİR”
Perşembe pazarı balıkçı esnafı, balık fiyatlarının tür ve av durumuna göre değiştiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Balığın durumuna göre bazen 200, bazen 250 TL olarak değişiyor. Bu mevsimde sardalya, hamsi, istavrit, çipura, levrek, ithal somon ve uskumru var. İnegöllü vatandaşımızda balığa talep var. Hayvancılıkta dışarıdan gübre alımı gibi etkenler et kalitesini etkiliyor ama balığa denizde bir şey yapamıyorlar. O yüzden balık etten daha güvenilir. Taze ve vitaminli. Mesela sarıkanat istavritte B vitamini var, çocuklar ve yaşlılar yiyebilir.”
“BU SENE HAMSİ BOL”
Bir diğer balıkçı esnafı ise özellikle hamsi bolluğuna dikkat çekti:
“Bu sene hamsi bolluğu var. 100–150 TL arasında satıyoruz. Bize kalırsa fiyatlar çok uygun ama müşteriler pahalı diyor.”
“İNEGÖL’DE EN ÇOK HAMSİ TERCİH EDİLİYOR”
Başka bir esnaf ise İnegöl’de en çok tercih edilen balığı net bir şekilde ifade etti:
“İnegöl’de en çok hamsi talep görüyor.”
“MEVSİMİ AMA TALEP YOK”
Bir diğer balıkçı ise mevsim balıklarının bolluğuna rağmen talebin düşük olduğuna dikkat çekti:
“Bu sene çinekopun mevsimi. İstavrit bol, levrek, çipura, barbun, mezgit balıklarının da mevsimi. İnanın şu an bedava gibi ama İnegöl’de talep yok. Köfteden mi tavuktan mı bilmiyorum ama balık kültürü yok.”
İNEGÖL'DE GÜNCEL BALIK FİYATLARI
Palamut 200 TL ile 250 TL, hamsi 150 TL ile 200 TL arasında satışa sunuldu.
Çipura ve levrek kilogram fiyatı 450 TL, sardunya 200 TL, istavrit 200 TL olarak belirlendi. Norveç somonunun kilogram fiyatı ise 600 TL oldu.