Gundem

İnegölspor'un rakibine transfer yasağı!

FIFA, Kayserispor, Antalyaspor ve İnegölspor’un rakibi MKE Ankaragücü’ne transfer yasağı cezası verdi. Ankaragücü yasağı kaldırana kadar transfer yapamayacak.

3 saat önce İsmail Durmuş 1 dk

FIFA, Kayserispor, Antalyaspor ve İnegölspor’un rakibi MKE Ankaragücü’ne transfer yasağı cezası verdi. Ankaragücü yasağı kaldırana kadar transfer yapamayacak.

TFF 2. Lig’de yeni sezonda İnegölspor ile aynı grupta mücadele edecek olan MKE Ankaragücü, FIFA’dan gelen transfer yasağı kararıyla sarsıldı. FIFA, Ankaragücü ile birlikte Kayserispor ve Antalyaspor’a da transfer yasağı cezası verdi.

FIFA'nın resmi internet sitesinde yayımlanan güncel disiplin kararlarına göre, Türk futbolunun köklü kulüplerinden MKE Ankaragücü yeni bir yaptırımla karşı karşıya kaldı.

FIFA'DAN 3 TÜRK KULÜBÜNE CEZA

Açıklanan listede, Süper Lig’den düşen Kayserispor ve Antalyaspor’un yanı sıra TFF 2. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü de yer aldı.

FIFA tarafından verilen karar doğrultusunda üç kulüp de transfer yasağı kapsamına alındı.

ANKARAGÜCÜ'NÜN YASAĞI SÜRESİZ

FIFA'nın yayımladığı bilgilere göre Kayserispor ve Antalyaspor'a üç transfer dönemi boyunca transfer yasağı uygulanacak.

MKE Ankaragücü için verilen cezanın ise farklı olduğu belirtildi. Başkent ekibi, mevcut yükümlülüklerini yerine getirene kadar transfer yapamayacak.

Bu nedenle yasağın ne kadar süreceği, kulübün ilgili dosyaları çözüme kavuşturmasına bağlı olacak.

İNEGÖLSPOR'UN RAKİBİ ZOR DURUMDA

Yeni sezonda İnegölspor'un rakipleri arasında yer alan Ankaragücü'nün transfer yasağı nedeniyle kadrosunu güçlendirmekte zorlanabileceği değerlendiriliyor.

Geçmiş yıllarda Süper Lig'de mücadele eden ve Türk futbolunun önemli kulüpleri arasında gösterilen sarı-lacivertli ekip, yeni sezona önemli bir yaptırım altında hazırlanacak.

GÖZLER KULÜPTEN GELECEK AÇIKLAMADA

Transfer yasağının ardından Ankaragücü yönetiminin nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu oldu.

Kulübün, yasağa neden olan yükümlülükleri yerine getirerek transfer tahtasını açıp açamayacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.