İşsiz Vatandaş Kendisine Yardım Edilmediğini İddia Etti
Kısa bir süre önce yaşadığı sıkıntılar nedeniyle açlık grevine başlayan ancak geçirdiği rahatsızlık sonucu açlık grevi yarıda kalan vatandaş dün saat kulesi önünde bir basın açıklaması yaparak devletin kendisine sahip çıkmadığını iddia etti.
Kısa bir süre önce yaşadığı sıkıntılar nedeniyle açlık grevine başlayan ancak geçirdiği rahatsızlık sonucu açlık grevi yarıda kalan vatandaş dün saat kulesi önünde bir basın açıklaması yaparak devletin kendisine sahip çıkmadığını iddia etti.
Eşi ve çocuğuyla birlikte düzenlediği basın açıklamasında başında geçenleri anlatan Yusuf Salık, İstanbul’da kendisine iş bulduğunu, İstanbul’a evini taşımak için kendisine sahip çıkılmasını istedi. 21 Mayıs 2009 günü işsiz olduğu ve kendisine yetkililer tarafından gereken yardımları alamadığı gerekçesiyle bunalıma girerek hayatına son vermek üzere ölüm orucuna giren işsiz vatandaş dün bir basın açıklaması düzenleyerek yetkililerin kendisine sahip çıkmadığını söyledi.
Ölüm orucu sırasında evinde fenalaşarak 112 ambulansıyla acil olarak İnegöl Devlet hastanesine kaldırıldığını ve tedavi gördüğünü kaydeden Salık, “Bu konuyla ilgili olarak yine Alanyurt jandarma karakoluna gereken ifademi verdim. Yaşanan gelişmelerle ilgili benimle ne ilçemizin kaymakam nede belediye başkanları ilgilenmemişlerdir.
Yinede ben kaymakamla görüşmek üzere görüşme talep dilekçemi yazarak sekreterine dilekçemi verdim. Bunun üzerine kaymakam bey benimle görüşmek istemediğini söylemiş. Daha sonra belediye başkan yardımcısı olan Yusuf Şen ile görüştüm. Bana İnegöl’de çalışır vaziyette satılık olan bir büfe bakmamı söyledi. Gerekirse ‘sana ödenek çıkarabiliriz’ dedi.
Ben iki üç tane büfe buldum. Ama ne olduysa bundan vazgeçti ve bana biz sana merkez Pazaryerinde bir yer gösterelim. Orada bir şeyler satar aileni geçindirirsin dedi. Bende kendisine ‘bir şeyler almam için param yok’ dedim Oda bana git kaymakam beyle görüş dedi. Kaymakam beyle görümsek için her gittiğimde ise benimle görüşmeyi kabul etmemiştir.”dedi.
Aldığı yardımların ortada olduğunu ifade eden Yusuf Salık, “Ben işsiz ve eski bir hükümlüyüm. Şimdi ne yapayım? Çaldığım tüm kapılar yüzüme kapanmış durumdadır. Bu durum hem beni hem ailemi derinden üzmüştür. Yaşamış olduğum üzüntü verici olayları kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
Kendime İstanbul’da bir iş buldum. Evimi oraya götürebilmem için tekrar kaymakama ödenek talebi için başvurdum. Ne yazık ki bunu da red etmiştir. Ben şimdi ilçemizde bulunan iş adamlarımızın bize yardım elini uzatmasını ve bizleri sevindirmelerini istiyoruz.”diye konuştu.