İstaş Kentaşlı Küçüklerden Anlamlı Mesaj
İstaş Kentaş Ortaokulunda bu kez de Dünya Su Günü nedeniyle bir dizi etkinlik yapıldı.
İstaş Kentaş Ortaokulunda bu kez de Dünya Su Günü nedeniyle bir dizi etkinlik yapıldı.
4 yıldır Eko Okullar projesi dahilinde çeşitli etkinlikler yapan İstaş Kentaş Ortaokulu, Dünya Su Günü’nde okul çevresinde yürüyüş yaparak vatandaşlara broşür dağıttılar. Broşürler aracılığıyla okulda yapılan “atık yağ toplama kampanyası” ile ilgili bilgilendirme yapılarak civarda oturan sakinlerin atık yağları lavaboya dökmek yerine geri dönüştürülmek üzere okulumuza getirmesi amaçlandı. Eko-tim öğrencilerinin su kirliliği, su tasarrufu konulu pankartları ve sloganları dikkat çekti.
SU KONUSUNDA BİLGİLENDİRME
Yürüyüşün ardından okulun konferans salonunda öğrencilere, hazırlanan program dahilinde sunumlar yapıldı. 5/A sınıfı öğrencilerinin atık yağ kampanyası ile ilgili besteledikleri şarkılar söylendi ve son olarak sınıflardan gönüllü olan öğrenciler arasında “Çevre Bilinci” konulu bilgi yarışması yapılarak Eko-tim dışındaki öğrencilerin de aktif olarak kutlamaya katılımları sağlandı. Su tasarrufunun önemini kavratmak, su arıtma aşamalarını öğrencilere göstermek için su arıtma tesisine gezi düzenlendi. Öğrenciler bu gezide kirli suyun tarımda tekrar kullanılabilmesi için geçtiği arıtma süreçleri hakkında bilgilendirildi. Öğrenciler suyun bir kere kirlendikten sonra ilk haline tekrar dönüştürülemediğini, yalnızca tarımsal amaçla kullanıldığını gördüler. Suyun kirletilmemesinin ne kadar önemli olduğu konusunda bilgilendirildiler.
ÇEVRE TORUNLARDAN EMANETTİR
Okul Müdürü Orhan Erdoğan yaptığı açıklamada: “Önce insan vizyonu ile eğitimin merkezine insanı alan okulumuz insana dair ne varsa, insana dokunan ne varsa onunla ilgilenmektedir. Çocuklarımız yaşadıkları şehrin çevre sorunlarına duyarsız kalmamaktadır. Sosyal sorumluluk bilinci ile hareket ederek çevre konularında aralıksız çalışmalarını sürdürmektedirler. Her İstaş’lı öğrenci bilir ki ‘’çevre onlara babalarından miras değil torunlarından emanettir’’. Bu çalışmaları yapan öğretmenlerimiz Mehtap Ekinci Zantur Sevinç Uysal, Meryem Aslana ayrıca teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.