CHP İnegöl 39. Olağan ilçe kongresi saat 11.00 itibari ile başladı. Kongre salonuna delege yoğun ilgi gösterdi.
Saat 12. 00 itibari ile divan kurulunun belirlenmesi ile birlikte kongre resmen başlamış oldu. İlçe kongresine katılım sağlayan milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Hasan Öztürk delegeleri selamlayarak CHP’nin artık iktidara yürüyen bir parti olduğunu, iktidarın seçimle kazanamayacağını anlamasından dolayı CHP’yi karıştırmak istediğini vurgulayarak seçimlerin CHP İlçe Örgütüne hayırlı olmasını temenni ettiler.
Milletvekillerinin konuşmasının ardından Zemci Şahin ilçe başkanı olarak yaptıkları faaliyetlerden bahsetti.
Daha sonra söz alan Birol Atay başarılı işlerinden dolayı Zemci Şahin ve yönetimini tebrik ederken, köylerde birçok ismin beyaz listeye oy verecek olmasından dolayı delege yazılmadığını öne sürdü. Atay sonradan vatandaşlık alanların ve akrabalarının üye ve delege yaptıklarını iddia etti.
İddialara cevap veren Zemci Şahin ise bahsettiği köyün Saadet Köyü olduğunu her dönem aynı isimleri delege yazmak zorunda olmadığını belirtti. Sandıkların kapanması ise alakalı saate riayet edildiğini belirterek kendi aile bireylerimi üye delege yaptı isem neden kendi mahallemde delege seçimlerini kaybettim. Yeniceköy Mahallesi’nde seçimlerin iptal olmadığını parti yöneticilerine yapılan saldırıdan dolayı ertelendiğini vurguladı.
Daha sonra konuşma sırası gelen başkan adayı Erkan Dönmez ise delegeye seslenerek elinizi vicdanınıza koyun kimsenin adamı olmadan oy verin. Bana çok iftiralar atıldı ben iftira atanları affediyorum hesap sormayacakmısınız diyorlar ben belediyecilikte çalışmayan Alper Taban’dan hesap soracağım. Dedi.
Tekrar söz sırası gelen ilçe başkan adayı Zemci Şahin ise 24 ay gece gündüz çalıştıklarını belirterek bu seçimin kaybedeni olamayacak ama burada bazı şeyleri konuşmamız gerek. Erkan Dönmez yerel seçimlerde Saadet Partisi adayı ile fotoğraflar verdi kendisinin bizim adayımız ile hiç fotoğrafı olmadı. Kurşunlu’da CHP’nin oyları düştü. CHP’ye kayyum atanması için bu arkadaşlar dava açtı dedi.
Tekrar söz alan Erkan Dönmez ise Saadet Partisi ile ittifak yaptığımız süreçte bu arkadaşlar ilçe binasına Cumhurbaşkanı adayımı Kemal Kılıçdaroğlu ve benim fotoğraflarımı asmışlardı. Bu nezaketi gösteren insanların aday tanıtım görenin de gidemeyeceksek fotoğraf veremeyeceksek neden siyaset yapıyoruz. Keza o programa Zemci başkanda katılım sağlamıştı. Kurşunlu’da oyların düştüğü söyleniyor sayısal olarak İnegöl’de kendi dönemlerinde oylarımız düştü neden bunlardan bahsetmiyorlar dedi.
Sürenin çok aşılmasından dolayı divan başkanı Hasan Öztürk oylamaya geçilmesini delegelerin işlerinin olduğunu yoksa oy kullanmadan gideceklerini belirterek, seçime geçilmesini oylattı.
Oy çokluğu sonrası seçime geçildi.
Her iki aday Zemci Şahin ve Erkan Dönmez sandık önünde birlik pozu verdi daha sonra seçime geçildi. Oy verme işlemi saat 17.00’a kadar sürecek daha sonra sandıklar kapanacak ve oy sayımına geçecek.
ZEMCİ ŞAHİN’İN LİSTESİ (TURUNCU LİSTE)
Zemci Şahin
Ebrar Alımlı
Sanem Arıcan
Onur Atılgan
Seval Balbay
Sebahattin Berk
Levent Cirit
Murat Çaylar
Orhan Doğan
Armağan Dursun
Münire Güneş
Salih Karataş
Gülsenem Okçal
Mustafa Tanrıkulu
Hasan Tutuğ
Cihan Unuak
Saniye Şimşek
ERKAN DÖNMEZ’İN LİSTE (BEYAZ LİSTE)
Musa Aksu
Ural Yalçın Can
Oğuz Erdem
Özer Pala
Emine Arı
Yücel Demir
Okan Göktaş
Mustafa Uygun
Birol Atay
Murat Duran
Aybike Karakuş
Hatice Yılmaz
Muzaffer Atila
Hatice Erbir
Nazlı Koca
Gönül Yordamlı
(0) Yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!