Jandarmadan 10 milyon liralık sahte yağ operasyonu
Bursa'nın Gemlik ilçesinde düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan sahte madeni yağ ve üretim malzemeleri ele geçirildi. 5 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Bursa'nın Gemlik ilçesinde düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan sahte madeni yağ ve üretim malzemeleri ele geçirildi. 5 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Bursa'nın Gemlik ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan sahte madeni yağ üretiminde kullanılan malzeme ve binlerce litre yağ ele geçirildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyona, Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri katıldı.
DEPO VE ARAÇLARA OPERASYON
Kaçakçılığın önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında alınan arama kararları doğrultusunda 1 depo/üretim tesisi ile 3 araçta arama gerçekleştirildi.
Yapılan aramalarda sahte madeni yağ üretiminde kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda malzeme ile büyük miktarda yağ ele geçirildi.
BİNLERCE LİTRE YAĞ VE YÜZ BİNLERCE ETİKET ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonda;
- 6 bin 400 litre baz ve atık yağ,
- 3 bin 120 litre madeni yağ,
- 644 bin 820 adet Castrol, Motul, Shell, Elf, Opet ve Mobil markalarına ait sahte etiket,
- 16 bin 575 koli,
- 1 bin 445 plastik bidon,
- 61 bin 40 etiketlenmemiş plastik bidon,
- 51 bin kapak folyosu ele geçirildi.
Ele geçirilen ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 10 milyon lira olduğu bildirildi.
ÜRETİM EKİPMANLARINA EL KONULDU
Jandarma ekipleri, sahte üretimde kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda makine ve ekipmana da el koydu.
Operasyonda;
- Isıtma ve kaynatma tankı,
- Sıvı dolum makineleri,
- Endüstriyel kodlama ve lazer markalama makineleri,
- Folyo kapatma makineleri,
- Hava kompresörü,
- Santrifüj pompalar,
- Sayaçlı pompa,
- Kapak kapatma aparatlı şarjlı matkaplar,
- Isıtıcı makinesi,
- Folyo kapak yapıştırma makinesi muhafaza altına alındı.
5 ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheli hakkında, Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla adli işlem başlatıldı.
Jandarma ekiplerinin olayla ilgili soruşturmasının sürdüğü öğrenildi.