Kendileri küçük, ama verdikleri ders büyük oldu!
Orman Haftası kutlamaları kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin hazırladığı skeç ve müzikaller büyüklere ders verdi. Öğrencilerin verdiği mesaj kadar performansları da dikkat çekti.
Orman Haftası kutlamaları kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin hazırladığı skeç ve müzikaller büyüklere ders verdi. Öğrencilerin verdiği mesaj kadar performansları da dikkat çekti.
21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası kutlamaları bu sabah başladı. Türkiye genelinde her şehirde farklı programlarla kutlanan Orman Haftası, İnegöl’de Vehbi Koç İlkokulunda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
OKUL BAHÇESİNE FİDAN DİKİLDİ
10.00’da Orman İşletme Müdürlüğü tarafından okul bahçesinde fidan dağıtımı yapılırken, ardından öğrenciler ve Kaymakam Ali Akça’nın da aralarında bulunduğu ilçe protokolü okul bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirdi.
İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammet Çolak’ta günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıp ormanlarla alakalı resmi verilerin paylaşıldığı bir sunum yaptı.
ÇEVREYİ KİRLETMENİN SONUÇLARINI SAHNEDE GÖSTERDİLER
Program daha sonra anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin hazırladığı gösterilerle devam etti. Anaokulu öğrencilerinin koro gösterisi sonrası Orman konulu skeç yapıldı. Skeçte ormanlık alana gelip piknik yapan, plastik ve kağıt atıklarını da ormanlık alana atarak doğayı katleden duyarsız vatandaşların verdiği zarar anlatıldı. Bu gösteri sonrasında ise ‘Ağaçlar dile geldi’ isimli müzikal oynandı. Öğrencilerin gösterilerdeki performansları alkış topladı.
Programda yine öğrencilerin hazırladığı ‘Geri Dönüşüm Defilesi’ de ilgi çekti. Birbirinden ilginç geri dönüşüm malzemeleriyle kendilerine kıyafetler hazırlayan öğrencilerinin defilesi ilgiyle izlendi.
Orman Haftası kutlamaları, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği farklı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesi ve kokteyl ile son buldu.