Kıran Köy'de Belge Sevinci
halk eğitim merkezi tarafından inegöl'e bağlı kıranköy'de düzenlenen biçki-dikiş kursu önceki gün düzenlenen belge dağıtım töreni ile sona erdi. kursu başarıyla bitiren 17 kursiyer törenle belgelerini aldılar.
halk eğitim merkezi tarafından inegöl'e bağlı kıranköy'de düzenlenen biçki-dikiş kursu önceki gün düzenlenen belge dağıtım töreni ile sona erdi. kursu başarıyla bitiren 17 kursiyer törenle belgelerini aldılar.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Kıranköy İlköğretim Okul binasında düzenlenen törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, belge töreninin ardından kursiyerlerin kurs süresince yapmış oldukları eserler bir sergi ile izlenime açıldı. Törene Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, Ziraat Odası Başkanı Niyazi Özbil ve okul müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende bir konuşma yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İdris Yüzer, “Halk Eğitim Merkezi olarak 12 kişilik sınıflar oluşması durumunda vatandaşımızın istediği her türlü kursu açarız. Bizler her zaman halkımızın hizmetinde olacağız. Eğitimli ve bilgili bir toplum olmanın yolu öğrenmekten geçmektedir. Bu nedenle halkımızdan gelecek olan bütün teklifleri değerlendirerek onlara yeni kurslar açmayı kendimize görev edindik. Bu kapsamda İnegöl’e bağlı köylerde de çeşitli kurslar açarak köylü vatandaşlarımıza da ulaştık. Kıranköy’de de açtığımız biçki-dikiş kursu ile vatandaşlarımızın ayağına eğitimi getirdik. Düzenlediğimiz kursumuzu 17 kursiyer arkadaşımız başarıyla bitirerek kurs bitirme belgesi almaya hak kazandılar. Kendilerine yeni hayatlarında başarılar diliyor ve kurslarımızın düzenlenmesinde bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum.”diye konuştu. Tören önce kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’de eğitimin bir ülkenin uygarlık seviyesini gösteren bir unsur olduğunu belirterek, Türk toplumun çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak adına Türk Milli Eğitimi olarak geceli gündüzlü çalıştıklarını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen sade bir törenle 8 aylık biçki-dikiş kursunu başarıyla tamamlayan 17 kursiyer kurs bitirme belgelerini aldılar. Belge töreninin akabinde ise kursiyerlerin yapmış oldukları eserlerden oluşan sergi izlenime açıldı.