Kütahyalı kız öğrenciler Murat Dağı Kampı’nda buluştu
Kütahyalı kız öğrenciler, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) Projesi kapsamında Gediz Murat Dağı’nda düzenlenen kız öğrenci kampına katıldı.
Kütahyalı kız öğrenciler, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) Projesi kapsamında Gediz Murat Dağı’nda düzenlenen kız öğrenci kampına katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen ÇEDES Projesi, öğrencilere milli, manevi ve kültürel değerler eğitimi verilmesini amaçlıyor.
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen kamp programı, ÇEDES İl Koordinatörü Özlem Çalışkan ve ÇEDES Gediz İlçe Koordinatörü Nurhan Terzioğlu Tekin danışmanlığında düzenlendi. İl Müftülüğü manevi danışman ve izci liderleri Sümeyye Ayhan ile Emine Dinçer rehberliğinde gerçekleştirilen kampa Kütahya’nın yanı sıra Eskişehir, Bilecik ve Bursa’dan da lise düzeyinde öğrenim gören öğrenciler katıldı.
Kamp süresince öğrenciler; macera parkuru, hadis atölyesi, drama ve değerler atölyesi, halk oyunları, izcilik, yazarlık atölyesi, el sanatları ve tiyatro gibi birçok etkinlikte yer aldı. Öğrenciler, düzenlenen atölyelerde hem yeni bilgiler edindi hem de farklı deneyimler yaşama fırsatı buldu.
Her akşam gerçekleştirilen programlarda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan etkinliklerin yanı sıra öğrencilerin yeteneklerini, bilgi ve tecrübelerini paylaştıkları eğitici ve eğlenceli faaliyetler düzenlendi.
Doğayla iç içe geçen kamp programında öğrenciler hem eğlendi hem de yeni dostluklar kurdu. Farklı deneyimler ve kazanımlarla tamamlanan kamp, son akşam yakılan kamp ateşiyle sona erdi.