Lahmacun için önemli uyarı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde kırmızı ete hile karıştıran firmalar açıklandı. Birçok firmanın kırmızı et yerine tavuk eti ve hatta at eti kullandığı tespit edildi. Özellikle lahmacunda sıklıkla hile yapıldığı, gerçek et kullanılan bir lahmacunun en az 100 TL olması gerektiği belirtiliyor.

Adem Demir · Editör
11.10.2024 14:27

Tarım ve Orman Bakanlığı, insan sağlığını tehlikeye atan ve kırmızı ete hile karıştıran firmaların listesini açıklamaya başladı. Yapılan denetimlerde bazı firmaların kırmızı et yerine tavuk eti ve hatta at eti kullandığı tespit edilerek, gıda güvenliği konusundaki endişeleri artırdı.

**En Çok Hile Lahmacunda Yapılıyor**

Bir köfte firmasının köfte ve dönerlerinde domuz eti tespit edilmesi skandalı daha da büyüttü. Denetimlerde en çok hilenin lahmacunda yapıldığı ortaya çıktı. Ustalara göre, gerçek et kullanılarak yapılan bir lahmacunun fiyatı en az 50-60 TL olmalı. Bu fiyatın altındaki lahmacunlar, hile riskini akıllara getiriyor.

Bazı işletmeler, lahmacunlarda kıyma yerine bol baharat, soya sosu ve tavuk taşlık gibi ürünler kullanarak sanki et varmış gibi bir tat elde ediyorlar. Bu yöntemler, tüketicilerin sahtecilikten şüphelenmesini zorlaştırıyor.

**Gerçek Lahmacunun Fiyatı 100 TL Olmalı**

Fiyatlar 60 TL ile 250 TL arasında değişiyor. Ancak uzmanlar, gerçek et kullanılan bir lahmacunun fiyatının 100 TL civarında olması gerektiğini vurguluyorlar. Bu fiyatın altındaki ürünlerde tağşiş riski olabileceği konusunda uyarıyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimlerine göre, bazı firmalar kanatlı eti kullanarak hile yapıyor.

Tüketicilere, lahmacun alırken fiyata dikkat etmeleri ve şüpheli ürünlerden kaçınmaları tavsiye ediliyor.

Yazar Hakkında

Adem Demir

Yazar

Yazar Hakkında

<p>Adem Demir, 1986 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini doğup büyüdüğü İnegöl’de tamamlayan Demir, genç yaşlardan itibaren teknoloji ve medya alanlarına ilgi duyarak eğitim hayatını bu doğrultuda şekillendirdi.</p><p>Üniversite eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Yazılım Bölümü’nde tamamlayan Adem Demir, ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olarak teknik bilgi birikimini işletme disiplinleriyle güçlendirdi.</p><p>2007 yılında Türkiye’nin ilk yerel televizyon kanallarından biri olan <strong>Süper Kanal</strong>’da medya sektörüne adım atan Demir, daha sonra <strong>Genç Gazete</strong> ve <strong>Genç Ajans</strong> bünyesinde görev alarak gazetecilik, ajans haberciliği ve medya yönetimi alanlarında önemli deneyimler kazandı.</p><p>2014 yılı, Adem Demir’in medya kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Bu dönemde İnegöl’ün en büyük haber platformunun temellerini attı. Kurduğu güçlü altyapı sayesinde kısa sürede bölgenin en etkili dijital haber markalarından birini oluşturdu. 2014 yılından bu yana <strong>İnegöl Medya A.Ş.</strong> bünyesinde ortak olarak görev yapan Demir, şirketin en önemli markalarından biri olan <strong>İnegöl Online</strong> haber sitesinin yönetim kademesinde aktif rol almaya devam ediyor.</p><p>Medya sektöründeki çalışmalarının yanı sıra sosyal ve sportif alanlarda da etkin bir isim olan Adem Demir, <strong>Mehmet Ege Orhaniye Kadın Voleybol Takımı</strong> ile <strong>Karadeniz Güvenspor</strong> yönetimlerinde görev alarak İnegöl’de sporun gelişmesine katkı sunuyor.</p>

E-posta

(0) Yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yükleniyor…