Gundem

Manifest gözaltına alındı mı? İşte mahkeme kararı

İstanbul’daki +18 konser sonrası soruşturma açılan Manifest grubuna yurt dışı yasağı ve imza şartı getirildi. Grup sosyal medyadan açıklama yaptı.

10 Eylül 2025 - 18:58 Adem Demir 1 dk

İstanbul’daki +18 konser sonrası soruşturma açılan Manifest grubuna yurt dışı yasağı ve imza şartı getirildi. Grup sosyal medyadan açıklama yaptı.

MANİFEST GÖZALTINA MI ALINDI?

İstanbul’da KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleştirilen +18 konseptli konser sonrası sahne performansları ve dansları nedeniyle “hayasızca hareket” ve “teşhircilik” suçlamalarıyla soruşturma açılan Manifest grubu, hakim karşısına çıkarıldı.

Mina Solak, Esin Bahat, Zeynep Sude Oktay, Lidya Pınar, Sueda Uluca ve Emine Hilal Yelekçi’den oluşan grup üyeleri, nöbetçi mahkeme tarafından yurt dışına çıkış yasağı ve karakola düzenli imza verme yükümlülüğü şeklinde adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı.

GRUBUN İLK AÇIKLAMASI

Kararın ardından Manifest, resmi Instagram hesaplarından bir duyuru paylaşarak kamuoyuna seslendi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“6 Eylül’de İstanbul’da verdiğimiz konserimizle ilgili açılan soruşturma kapsamında ifadelerimizi verdik ve şu an özgürüz. Sahnedeki performansımızın sorumluluğunu üstleniyoruz; ancak kimseyi rahatsız etme ya da hassasiyetleri yok sayma niyetimiz olmadığını özellikle belirtmek isteriz. Dans ve müziğin birleştirici gücüne inanıyoruz. Bu süreçten en çok biz üzüldük. Yalnızca sevdiği işi yapan altı genç kadın olarak, hayalimiz ülkemizi dünya çapında başarılarla temsil etmektir. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz.”

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Grup üyeleri, haklarındaki adli kontrol tedbirleri kapsamında yurt dışına çıkamayacak ve belirlenen aralıklarla karakola imza atacak. Soruşturma ise devam ediyor.