Ana Sayfa
Gundem

Mavi Marmara Baskını Fotoğraf Sergisi

İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) Başkanı İlyas Sağlam yaptığı açıklamada, 28 Ocak - 4 Şubat 2011 tarihleri arasında Belediye Kültür Sarayı Sergi Salonunda yapılacak olan 'Mavi Marmara Baskını' konulu fotoğraf sergisine ve 28 Ocak 2011 tarihinde vizy

26 Ocak 2011 - 09:53 Adem Demir 2 dk

İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) Başkanı İlyas Sağlam yaptığı açıklamada, 28 Ocak - 4 Şubat 2011 tarihleri arasında Belediye Kültür Sarayı Sergi Salonunda yapılacak olan 'Mavi Marmara Baskını' konulu fotoğraf sergisine ve 28 Ocak 2011 tarihinde vizy

Dün saat 13.00'de dernek binasında İNİYAD yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında, geçen yıl 31 Mayıs 2010 gecesi saat 04.30 da, kanlı İsrail baskınının yaşandığını belirterek, "Terör  devleti İsrail Deniz Kuvvetleri, uluslararası sularda 9 vatandaşımızı şehit etmiş, 50 den fazla gönüllüyü yaralamıştı.

Gemideki diğer yardım gönüllüleri ise gözaltına alınmıştı. Olaydan hemen sonra, bütün dünyadan özellikle Türkiye’den yükselen sert tepkiler üzerine, yardım gönüllülerimiz serbest bırakılmış. Yaralı ve şehitlerimizle birlikte tüm yolcular Türkiye’ye getirilmişti. Mavi Marmara insanlığın ortak vicdanını taşıyordu. İsrail aslında bütün insanlık alemini vurmuştu. Bu olay Filistin’in ve özgürlük mücadelesi veren   milletlerin tarihinde milat olduğu gibi, başta katil İsrail ve onun destekçisi ABD olmak üzere, sömürgeci güçlerin tarihinde de ters yönde bir milat olmuştur” dedi.

İnegöl İnsani Yardım Derneği olarak, önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri iki farklı   sanatsal  etkinlikle,  insanlığın ortak vicdanını yükseltmeye devam edeceklerine vurgu yapan İlyas Sağlam, “Kurtlar Vadisi Filistin filmi İnegöl’e geliyor. Büyük bir ilgiyle izlenen Kurtlar Vadisi dizisinin, Filistin özel bölümü 28 Ocak 2011 Cuma gününden itibaren vizyona girecektir. Ayrıca mazlumdan yana ve zulme karşı olmamız gereği olarak 28 Ocak - 4 Şubat tarihleri arasında  Kültür Sarayı Sergi salonunda  ‘Mavi Marmara Baskını Fotoğraf Sergisi’ni izlenime açacağız. Kurtlar Vadisi Filistin filmini seyretmeye ve Mavi Marmara Baskını Fotoğraf Sergisini izlemeye tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz" diye konuştu.