Mehmet Hanefi Yıldırımın Veda Yazısı
Yıldırım gazetesinin sahibi Mehmet Hanefi Yıldırım, Yıldırım gazetesini satmasının ardından bir veda yazısı yazarak sektöre veda etti.
Yıldırım gazetesinin sahibi Mehmet Hanefi Yıldırım, Yıldırım gazetesini satmasının ardından bir veda yazısı yazarak sektöre veda etti.
Yıldırım Gazetesi sahibi Mehmet Hanefi Yıldırım, Yıldırım gazetesinin satış işleminin tamamlanmasının ardından “Veda” başlıklı yazısını yazarak İnegöl basınına ve Yıldırım Gazetesine veda etti.
Yazdığı veda yazısında 40 yıla yakın basın basın camiasında yaşadığı sıkıntılara değinen Yıldırım, veda ettiği için üzgün olduğunu da belirtti. Yazısının son kısmında ise bir şiir paylaşan Mehmet Hanefi Yıldırım bu son veda yazısı ile camiaya veda etti.
İşte Mehmet Hanefi Yıldırım’ın veda yazısı:
Her işin bir başı bir de sonu vardır. Başlangıçlar ne kadar heyecanlı ve umut dolu ise de sonlar bir o kadar hüzünlü ve acı vericidir.
40 yıla yakın gazetecilik yaşamımda pek çok şeye tanıklık ettim. Türlü zorluklar ve mücadeleler yaşadım. Bu mücadelenin içinde Yıldırım Gazetesi’nin ayrı bir yeri vardır.
Meslek hayatımda büyük bir yer tutan Yıldırım Gazetesi ile İnegöl halkının sesi olduk.
Yıllarca İnegöl’ün, siyasi, sosyal ve kültürel olaylarını size yansıttık. Yöremizin ihtiyaçlarını sadece yazmakla yetinmedik, elimizi taşın altına koyarak kampanyalar yaptık, hayırsever iş adamı aradık, onlarca kez ayaklarına giderek birçok yatırımın kazandırılmasına vesile olduk.
En zor zamanlarımızda bile size en doğru haberi ulaştırmak için çalıştık.
Çeşitli engellemelerle, sıkıntılarla karşılaştık. Bu süreçte bazen kırdık, bazen de kırıldık. Ama dürüst ve bağımsız gazetecilikten hiç şaşmadık. Hiç kimseden talimat almadık, kimseye boyun eğmedik. Ne bir siyasetçi ne de bir iş adamına diz çökmedik. Bizi hizaya çekmek isteyenlere inat hep dik durduk. Bağımsız basın feryadının arkasına saklanmadık. Çünkü biz bağımsız basının ta kendisi olduk.
Ben 40 yıl önce çıktığım bu yolun sonuna geldiğimi düşünüyorum. Bu sebeple, 31 yıl önce kurmuş olduğum ve Genel Yayın Müdürlüğünü yaptığım Yıldırım Gazetesi’ni devrediyorum. Sizlerden ayrılacağım için üzgünüm. Veda etmek ne kadar zor olsa da İnegöl’e ve basın dünyasına Yıldırım Gazetesi’ni armağan ederek veda ediyorum.
Bu gazetenin sizlere ulaşmasını sağlayan muhabirinden, yazı işlerine, baskıdan, dağıtımına kadar İnegöl’e doğru ve tarafsız haber ulaştırmak için çalışan bütün arkadaşlarıma, yıllardır bize güvenen ve Yıldırım Gazetesini zirveye taşıyan kadir şinas okurlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, haklarını helal etmelerini diliyorum.
Yıldırım Gazetesi’nin yeni sahiplerinin de bağımsız ve tarafsız yayın politikasını sürdürerek, bayrağı daha da yukarılara taşıyacaklarına inanıyor, yayın hayatlarında başarılar diliyorum.
Hoşça kalın derken, sizleri Allah’a emanet ediyor, aşağıdaki şiirle veda ediyorum.
Bir geniş sofradır benim yüreğim
Hepinize yeter gelin dostlarım
Neyim var neyim yok size vereyim
Mutluluklar sizin olsun dostlarım…
Sizinle ağladım sizinle güldüm
Mehmedim demedim ölenle öldüm
Hep ben acı çektim hep ben üzüldüm
Yeter ki siz iyi olun dostlarım…
Kiminiz bir pula sattınız beni
Kiminiz bir yana attınız beni
Sonunda şu coşkun insafsız selin
Önüne kattınız beni dostlarım…
Geçti ne geceler nice gündüzler
Yerine gelmedi verilen sözler
Ben hatırlattıkça asıldı yüzler
Vazgeçtim her şeyden gülün dostlarım...
Dosta feda olsun kalan ömrümde
Hatta bütün varlığımda ünümde
Dilerim yaklaşan o son günümde
Ne olur yanımda kalın dostlarım…