Mehmet Müezzinoğlundan CHPye Eleştiri
Ak Partinin bayramlaşma programında gündem son günlerde yaşanan terör eylemleriydi.
Ak Partinin bayramlaşma programında gündem son günlerde yaşanan terör eylemleriydi.
AK Parti'nin gerçekleştirdiği bayramlaşma programına AK Parti genel başkan yardımcısı Mehmet Muezzinoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, AK Parti Bursa eski milletvekili Sedat Kızılcıklı, dernek başkanları, muhtarlar sivil toplum kuruluşları başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Programda açılış konuşmasını yapan Ak Parti İlçe Başkanı Adem Demirel; Şu anda idrak etmiş olduğumuz Ramazan Bayramının ülkemize ve ülkemize birlik ve beraberlik ve mutluluk getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Çok değerli dava arkadaşlarım bugün mübarek Ramazan Bayramı tüm inananlar birbirlerine daha çok yakınlaşsın dargınlıklar ortadan kalksın kardeşlik ve dostluk duyguları daha da yücelsin. Bugün sevinç günü kederleri bir yana bırakıp mutlu olalım Ramazan Bayramını doya doya yaşayalım. Şükür ve dua kapısı mübarek Ramazan ayının bu kutlu bayram gününde milletimiz bekası için şehit olan bütün kahramanlarımıza Cenabı Allah'tan rahmet kederli ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Bayramlar milli ve duyguların inançların örf ve adetlerin sergilendiği bir toplumda millet olma şuurunun kuvvetlendiği günlerdir, bayramın kardeşliğimizi birliğimizi beraberliğimizin pekişmesi için, ben doğrusu bir fırsat olarak görüyorum, hep böyle görelim. Zira bayramlaşmak barıştır, kucaklaşmak yardımlaşmaktır. Bayramlar sevginin şefkatin vefanın doruk noktaya ulaştığı günlerdir tuttuğumuz oruçlar kıldığımız teravih namazlarıyla okuduğumuz dinlediğimiz ve hayatımıza rehbere dilimiz Kuran ı Kerim'le geçirdiğimiz bir Ramazan ayını geride bırakmış bulunmaktayız. Değerli arkadaşlarım terör saldırıları hepimizi derinden bir şekilde etkilemiş, toprağa düşen şehitlerimiz yüreklerimizi yakmıştır. Ramazan Bayramını büyük bedeller ödeyerek kayıplar vererek gelmişizdir.”
DÜZENLİ ORDU SAVAŞLARI BİTMİŞTİR
Yeni dünya düzeninde düzenli ordu savaşlarının bittiğini ifade eden Demirel “Değerli arkadaşlar yenidünyada düzenli ordu savaşları bitmiştir artık. Bundan böyle soğuk ya da sıcak savaş olmayacaktır, bunun yerine terör örgütleri halk ayaklanmaları ekonomik krizler ve iç çatışmalarla sonuç alınmaya çalışılacaktır. Çünkü dünya artık süper teknoloji çağına girmiş sokakta yürüyen bir insanın dâhil ta uzaydan izlendiği görüntülerine ulaşıldığı bir çağdan bahsediyoruz. Yarı robot yarı insan savaş makineleri gerçekleştiği bir dünyadan bahsediyoruz. Böylesine üstün teknolojinin bulunduğu bir dünyada hiçbir ülke düzenli ordu savaşları cesaret edip giremez. Orta doğuda bu söylediklerimi en güzel örneğidir. Birtakım terör örgütleri, gerek halk ayaklanmaları gerek teröristlerle artık sonuç alıyorlar. Güneydoğu Anadolu bölgemizde PKK'lı teröristler de bu oyunun bir parçasıdır. Dün komşularla sıfır sorun politikamıza ne oldu herkesle kavgalı oldunuz diyenler, bugün bölgesel anlaşmalarımıza karşı çıkıyorlar. Ülkemizde meydana gelen terör saldırıları herhangi bir sonuç elde etmeye değil sadece ve sadece masum insanların kanı ve acısı üzerinden dünyaya ülkemiz üzerinden propaganda yapma çalışmaları içindedir. Bu netice ile saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum”
TERÖRLE ALAKALI CİDDİ MESAFALER ALINDI
Bayramlaşma programında konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş “Bakanım Ankara dönüşüm bizimle beraber olduğumuz çok müteşekkiriz. 27 Haziran günü faaliyete geçen Birçok büyük şehirde olmayan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılması için çok büyük gayretleriniz olduğunu çok iyi biliyoruz. Sağlık alanında İnegöl’de ciddi mesafeler aldık ve bunda şahsınızın önceki dönem milletvekilimizin ve şu anki milletvekilimizin destekleri ve katkıları yadsınamaz. İnegöl olarak dolu dolu bir ramazan ayı idrak ettik. Terörün vicdanın, dininin olmadığını dün akşam bir kez daha gördük. Efendimize çok yakın bir konumda terör olayının ortaya çıkması terörün dininin vicdanının olmadığını yine ortaya çıkardı. Ben hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diyorum. İnegöl olarak İnegöl özelinde yerel yönetici olmam hasebiyle çok huzurlu ve keyifli bir ramazan geçirdik. Teşkilatımızla birlikte 29 günlük süreç zarfında teravihler ile iftarları ile sahur programlarıyla arkadaşlarımızla yoğun bir gayret içinde olduk. Hep evlerde olmaya çalıştık bir başkan Yardımcısı bir meclis üyemiz ile o mahallenin başkanı olmak kaydıyla ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde onlarla beraber onların sıkıntılarını gidermeye çalıştık. Şehit ve Gazilerimize engelli ailelerimizde, Suriye'den mülteci olarak gelen ailelerimize ve yine Umuteli derneğimizden istifade eden 400 küsur ailemiz bir araya geldik. Bunları yaparken de özellikle 25 civarında iş adamımızın destek ve katkılarıyla gerçekleştirdik. Bunlar sadece İnegöl özelinde olmadı. Aynı şekilde bunları yurt dışına da taşıdık, Sudan’da iftarımız vardı Gürcistan'da Batum'da vardı, hakeza Bosna Hersek'te vardı. Deyim yerinde ise onların hayır dualarını alıp çok güzel duygularla ülkemize döndük. İnegöl’de kazasız belasız bir bayram günü icra etmeye başladık, bugün bayramlaşma törenine katıldığı olmanız bizim için çok ekstra bir durum oldu ve şahsınıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Ben Ramazan Bayramı'nın ilçemize ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Terörle alakalı biliyoruz ki çok ciddi mesafe alındı ve gerçekten Türkiye çok hızlı gidiyor. Her yurt dışına çıktığımızda buna bir kez daha şahit oluyoruz, görüyoruz bunda da Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın başbakanımızın, hükümetimizin ve yöneticilerimizin çok büyük katkıları olduğunu biliyoruz. “
ALLAH ONLARIN BELASINI VERSİN
Terör saldırılarını kınayan Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin “İstanbul'da özellikle havaalanında dış hatlar girişi ülkemizin can damarına konulmak istenen bombayı hepimiz gördük. Dün akşam terörünün rengi olmadığı dini dili olmadığını bir kez daha gördük Cumhurbaşkanım boşuna haykırmıyor bütün dünyaya, terör bir gün sizde vurur diye. İnancımızın merkezi gönlümüzün Efendisi ruhumuzun efendisi Peygamber Efendimizin hemen yanı başında Cennetül Baki'nin yanında bir bombalama eylemi daha yaşandı. İslam dünyasına bir mesaj verilmek istendi, korkutulmak mı istendi bilmiyorum ama Allah onların belasını versin. “
YAPILANLARI GÖRMEZLER
Yapılan yatırımları görmek istemediklerini ifade eden Şahin “Bu mekânın hatırası bizde büyük, Partimiz kurulduğunda mecliste grubumuz vardı ama iktidar değildi ama iktidara gelişinin ayak seslerini duyuyorduk. Hamdolsun bu millet bu necip millet 3 Kasım'da iktidarı bize emanet etti çok çalıştık hükümetlerimiz çok çalıştı milletvekillerimiz bakanlarımız çok çalıştı teşkilatımız çok çalıştı bakın Türkiye'de tıkanan yolları, tıkanan sistemleri bu hükümet aştı. Bizden önce duble yol mu vardı duble yol vardı da insanlar mı gidemiyordu. Bizden önce hastanede insanlar hastalarına ve cenazelerinin senet imzalamadan çıkartabiliyor muydu, önce senette imza alınıyordu sonra hastasını veya cenazesini hastaneden alabiliyordu. Eğitimde 50-60 kişilik sınıflarda vardı. İhracatımız 35 milyar dolardı. Bugün sadece bu rakamı üçte ikisini Uludağ İhracatçılar Birliği yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız çalıştı didindi çalışma arkadaşlarıyla birlikte Türkiye'nin tarihini değiştirdi. Ama birileri hala görmemekte devam ediyor ve görmeyecek nasıl ki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne Bütün Türkiye'de görmüyorsa İnegöl'de de bizim yaptıklarımızı Köprülü kavşakları görmüyor. Oylat kavşağında görmeyecek OSB kavşağını da görmeyecek Yenice kavşağında görmeyecek yeni yaptığımız Avarlar ve Kulaca kavşaklarında görmeyecek. Nasıl ki suyun altından tren yürüttü isek inşallah 3 ay sonra lastikli araçlar yürütülecek. Bunları görmeyenler İnegöl’de Baba Sultan barajını da görmeyek. Yeni başladığınız Hoca köyü içme suyu barajında görmeyecek onlar gözleri var görmezler kalpleri var anlamazlar kulakları var işitmezler Biz onları Allah'a havale ediyoruz inadına muhalefet inadına görmemezlikten geliyorlar ama bizim yolumuz belli bizim davamız mübarek bizim davamız kutsal bizim davamız kutlu, bizim davamız Hazreti Ebu Bekir'in davası, bizim davamız Selahattin Eyyubi'nin davası, bizim davamız Sultan Alparslan'ın davası, Fatih Sultan Mehmet Han'ın davası, Yavuz Sultan Selim Han'ın davası, Abdülhamit Han'ın davası, Adnan Menderes'in davası, Turgut Özal'ın davası Necmettin Erbakan'ın davası. Bizim davamız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın davası bu davamızda durmadan ilerleyeceğiz inşallah bizi yolumuzdan kimse döndüremez, göndermeyecekler. İster görsünler ister görmemezlikten gelsinler biz bu Kutlu yürüyüşte emin adımlarla Sayın Başbakanımızın önderliğinde genel başkanlığımızın genel başkan yardımcılarımızın milletvekillerimizin ve teşkilatımızın olanca gücüyle ilerlemeye devam edeceğiz.”
BİZE İNANMAYA DEVAM EDİN
Yapılan yatırımlara vurgu yapan Şahin ” 10 sene evvel İnegöl'de 300 yataklı modern bir hastane olacak TC kimlik numaranıza girecek ve hizmet alacaksınız desek kimse inanmadı. Mezit Vadisi’nden duble yol geçecek deseydik hiçbirimiz inanmazdık inanmakta zorlanırdık. Bunları yapan kadro bu 2023 hedeflerinde Allah'ın izniyle yapacak yapmaya devam edecek. Başımızda Cumhurbaşkanımız olduğu süreçte Başbakanımız olduğu süreçte bu kadrolara Bu inançla bunu yaparlar bizim hemşerilerimiz bizleri inanmaya devam etsin. Allah bizi inandığımız davadan geri bırakmasın Bayram yüzü suyu hürmetine dua ediyoruz bu kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz birçok hizmeti şehrimize kazandırırken mutlu ve heyecanlı olduk. “
KANSER HASTALARINA MÜJDE
Kanser hastalarının tedavilerini artık İnegöl’de devam edebileceğinin müjdesini veren Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin “Sayın Bakanım Bursa'nın ve İnegöl'ün ihtiyaçları var dediğimde bana derhal şu ismi bunları ilet dedi. Ben onun verdiği talimatı yerine getirdim ve arkadaşlar bugün birçok dilde olmamasına rağmen Sayın bakanımıza yüksek destekleriyle ve bize gösterdiği teveccühü ile Medikal onkolog dediğimiz bir doktor bu İnegöl'de tayin oldu. Kanser hastası olan arkadaşımız kardeşlerimiz tedavilerine İnegöl'de devam ettirecekler. Ben Sayın bakanıma şükranlarımı sunuyor sizlerin huzurunda daha yeni çok büyük projeleri gelecekte hep beraber paylaşacağız. Öyle devasa projeler paylaşacağız ki rakamların yüz milyonların üzerinde. Durmadık çalışıyoruz biz İnançla azimle ve kararlılıkla çalışıyoruz. “
BÜYÜK MİLLET OLMANIN ÖZELLİKLERİNİ GÖRDÜK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu “Büyük Millet olmanın özelliklerini iftar sofralarında, o sahur sofralarında gördük, neden gördük diyorum o iftar sofralarında Anne kucağında bebekler vardı 90 yaşında dedeler nineler vardı anneler var yetişkinler var gençler var herkesim var bu tarafında da milletvekili var belediye başkanı var bakanlar genel başkan yardımcısı var. Büyük Millet olmanın tüm özelliklerini o iftar sofralarında gördüm. Onun için biz büyük bir milletin ruhu bir medeniyetin temsilcileriyiz büyük bir medeniyetin temsilcileri olmak için tabii ki daha çok fedakârlık Tabii ki daha çok özveri ve bizlere sorumluluk olarak yüklüyor. Rabbim inşallah ülkemiz ve milletimiz adına mazlum ve mağdur milletler adına üstlendiğimiz sorumlulukların hakkını ve hesabını verebilmeyi bizlere nasip etsin.
DAHA BÜYÜK HEDEFLERİN PEŞİNDEN KOŞUYORUZ
Daha büyük hedeflerin peşinden koştuklarını ifade eden Müezzinoğlu “Az önce değerli milletvekilimiz, AK Parti olarak Türkiye'ye milletimiz adına Bursa İnegöl adına 13-14 yılı saatlerce konuşsak yetiştiremeyiz. 14 Ağustos 2001 tarihinde o gün için muhtar bile olamaz denilen Recep Tayyip Erdoğan, üç cümle söyledi. AK Parti milletin partisidir, AK Parti milletin değerlerinin temsilcisidir, AK Parti millet ne isterse onu yapacaktır dedi AK Parti milletin hedeflerini yerine getirdi. Birileri tuzak kurdu birileri havayı bulandırdı birileri tezgâh kurdu, birileri çukurlar kazdı ama 14 yıldır yaptıklarımızı sabaha kadar anlatsak bitiremeyiz. Bir taraftan yaptıklarımızla sevinirken bunları yeterli görmeyip daha büyük hedeflerin peşinden koşuyoruz. İşte bu ülkeyi bu milletin muasır medeniyet seviyesini taşımak gibi bir derdimiz var. “
ATATÜRK’ÜN GÖLGESİNDE YAN GELİP YATIYORSUNUZ
CHP’yi eleştiren Müezzinoğlu “Bazen CHP'li kardeşlerime şöyle takılıyorum Atatürkçüyüz diyorsunuz Atatürk’ten geçiriyorsunuz Atatürk gölgesinde yan gelip yatıyorsunuz Atatürk bize bu genç Cumhuriyeti miras olarak bıraktığında iki tane temel cümle söylemiş demişler Vasiyet olarak. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bakın CHP milletten kaçıyor. Millete inandığını gördünüz mü hiç millete güvenliğini gördünüz mü hiç millet ve halkla yürüme gibi bir dert olduğunu gördünüz mü Hani Atatürkçülük Hani Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Kapalı kapılar arkasında güç odaklarını emir kulu olmaktan çıkamadılar çıkamıyorlar halkla beraber yürümeye gibi bir dertleri yok.Atatürk’ün ikinci vasiyet neydi bu büyük Türk milletine muasır medeniyetler seviyesine yer yakışır diyordu Atatürk'ün gölgesinde yatıyorlar hizmetlere karşı geliyorlar. Bizim büyük hayallerimiz var 2 günü birbirine eşit olan ziyandadır anlayışına sahibiz. 2002 bütçesinde e sağlıkta yatırıma ayrılan bütçe 170 milyon TL idi. Peki bugün Bursa'da Bayramdan sonra Ali Osman Sönmez Hastanesi'nin ihalesi yaptık temelini atacağız ihale bedeline biliyor musunuz 315 milyon TL, yani bir yılda Türkiye'nin tamamını ayrılan bütçenin iki katı yalnız tek bir hastaneye ayrıldı. Çünkü buna layık Bu millet. Almanya'nın İngiltere ve Fransa'nın örnek olarak gösterdi Ve siz bunu nasıl başardınız anlayamıyoruz dediği bir ülke haline geldi ülkemiz.
BU MİLLET BAŞKAN YAPACAK
Müzezzinoğlu “Kurulduğumuz günden beri muhtar bile olamaz dedikleri Recep Tayyip Erdoğan'ı, Bu millet milletvekili yaptı, Başbakanda yaparım, yetmedi Cumhurbaşkanı O da yetmedi İnşallah başkan yapacağım diyor. CHP sende artık gel bu milletten yana ol. MHP’ye bir şey demiyorum Allah yardımcıları olsun.”
İÇİMİZDEKİ FRANSIZLARI ANLAMAKTA ZORLANIYORUM
CHP’yi eleştirmeye devam eden Müezzinoğlu “Türkiye hedefleri sonucunda Almanya rahatsız mı rahatsız, İngiltere rahatsız mı rahatsız Avrupa Birliği rahatsız mı rahatsız . Şimdi Almanya İngiltere anlıyorum da Türkiye'deki Fransızları Anlamakta zorlanıyorum bu milletin büyük olmasını hedeflerine yürümesini hele hele Atatürkçüyüm diyerek cumhuriyetçiyim diyerekten bu millete muhasır seviye hedefe yakıştıramıyor. Ramazan bayramı gününde onlara da dua ederim. Rabbim onlara akıl ve vicdan versin inşallah çünkü biz kötülere bir iyilik etmeyi seven bir medeniyetin mensuplarıyız, hep dua edelim Allah onlara akıl fikir versin inşallah. Onlar da milleti merkeze alarak siyaset yaparlar inşallah. “