Mhpli çınar çözüm sürecini eleştirdi
MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, çözüm sürecinin Türkiyenin aleyhine işlediğini iddia etti
MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, çözüm sürecinin Türkiyenin aleyhine işlediğini iddia etti
MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, çözüm sürecinin Türkiyenin aleyhine işlediğini iddia etti.MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, çözüm süreci adı altında yapılan çalışmaların Türkiyenin lehine olmadığını öne sürdü. Çınar, "Çözüm süreciyle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşların birçok noktadaki sıkıntıları artmaya başladı. Sığındıkları sav doğru olabilir. Asker ölmüyor, şehit cenazesi daha az geliyor. Fakat bölgedeki problemler her geçen gün katlanarak devam ediyor" dedi. Doğuda devletin gücünün her geçen gün zayıfladığını öne süren Çınar, "Terör olaylarını sadece şehit cenazelerinin gelip gelmemesine bağlayan siyasi zihniyet gerçekleri görmemek demektir" ifadesini kullandı.
SURİYELİLER, TÜRKİYE İÇİN TEHDİT OLMAYA BAŞLADI
Türkiyenin sınır kapılarını açmasından sonra ülke içerisinde sosyal patlama yaşandığını savunan Emin Çınar, Suriyelilerin Türkiye için birer tehdit unsuru haline gelmeye başladığını iddia etti. Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü:
Hem Suriyeden gelenler hem de onların yoğunlaştığı kentlerde yaşayan vatandaşlarımız zor durumda. Bir sosyal patlamanın ayak sesleri geliyor. 1 milyon insandan bahsediyoruz. Çoğu aç ve suç işleyecekler. Birçok kentte vatandaşlarımızla Suriyeliler karşı karşıya geldi. Olaylar daha yeni başlıyor. Bu ülkede Suriyeden gelenler nedeniyle daha çok olay çıkar. Türkiyenin her yeri bu olaylara sahne olabilir. Suriyeliler her yere gitti. 1 milyon insandan bahsediyoruz. Bu insanlar ne yiyecek, ne içecek? Bu insanları Türkiyeye kabul ederken düşündünüz mü? Demek ki düşünülmemiş. Gelenler aç. Yapacakları belli. Bu insanlar ya çalacak, çırpacak, ya fuhuşa teşvik edilecek. Sosyal patlama ülkemizin pek çok yerinde başladı. Türkiyenin her tarafına yayılabilir. Dikkatli olunması gerekir.
SİYASAL İKTİDAR KASTAMONUYU KUCAKLAYACAK HİZMET ORTAYA KOYAMADI
Kastamonuda vatandaşların sorunlarının çığ gibi büyüdüğünü savunan MHPli Çınar, 12 yıllık iktidarın halkı yoksullaştırdığını, 12 yıllık AK Parti iktidarının halkı daha da yoksullaştırdığını ileri sürdü. Siyasal iktidarın 2015 seçiminde 3-0 yapacağız yönündeki söylemlerine tepki gösteren MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, iktidarın 3-0ı kucaklayacak bir hizmet ortaya koyamadığını söyledi. Çınar, sözlerine şöyle devam etti:
30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Kastamonu Belediyesi, halkın verdiği karar sonrasında MHPden AK Partiye geçti. Kastamonu halkı, iktidarın verdiği sözler karşısında Kastamonu Belediyesini AK Partiye verdi. Verilen sözlerin yerine gelmemesi sonucunda hesabını da mutlaka soracağız. Her sözün takipçisi olacağız.
Seçim döneminde sürekli dile getirilen Genel ve Yerel iktidar birleşmezse hizmet gelmez açıklamasının ardından geçen 6 aylık süreç içerisinde Kastamonunun makyajının düzenlenmesi haricinde bir çalışmanın ortaya çıkmadığını savunan Çınar, 30 Martta birleşti de ne oldu? Bugün, Kastamonu bir hizmet akışının içinde mi, yoksa biz mi görmüyoruz? İktidarın siyasetini anlamak için yaptıklarına ve söylemlerine dikkat etmek gerekiyor. Önceki beyanatlarda 2015 yılında hastanenin faaliyete geçeceği söyleniyordu. Ancak gelinen sürece baktığımızda hastane inşaatının şantiyesi daha yeni kuruldu. Yeni yapılacak hastanenin faaliyete geçmesi en erken ve en hızlı çalışmayla 2017 yılında olacaktır. Ben bu durumu daha önce de söyledim. Biraz samimi olmak gerekiyor."
KIRIK BARAJI, KASTAMONU İÇİN ELZEM OLDU
İçme suyu ve sulama suyu olarak kullanılan Karaçomak Barajında havaların kurak geçmesi sonrası su seviyesinin düşmesiyle su sıkıntısının yaşandığını hatırlatan Çınar, Karaçomak Barajı, önümüzdeki yıllar için tehlike saçmaya devam ediyor. Bu yüzden barajın biran önce faaliyete geçmesi gerekiyor. Aksi taktirde önümüzdeki yıllarda ciddi manada su sıkıntısı yaşayabiliriz. Kırık Barajı projesi, bizim için çok önemli. Bu projeyi de kısa sürede hayata geçirmemiz lazım dedi.