Ana Sayfa
Gundem

Minik Ali İsa Artık Duyacak

İnegöl’de işitme zorluğu çeken 16 aylık Ali İsa’nın kaybolan işitme cihazının bulunması için annesi Nergis Ramizoğlu ilan yapıp dağıtmıştı. Olayı duyan hayırsever bayan işitme cihazını aldığı öğrenildi.

18 Kasım 2015 - 13:41 Adem Demir 2 dk

İnegöl’de işitme zorluğu çeken 16 aylık Ali İsa’nın kaybolan işitme cihazının bulunması için annesi Nergis Ramizoğlu ilan yapıp dağıtmıştı. Olayı duyan hayırsever bayan işitme cihazını aldığı öğrenildi.

 

İnegöl’de Akhisar Mahallesi’nde ikamet eden Nergis ile Ramiz Ramizoğlu çiftinin 16 aylık oğlu Ali İsa, doğuştan işitme zorluğu çekiyordu. Sürekli tedavi gören ve kontrol altında bulunan küçük Ali İsa, annesi Nergis Ramizoğlu tarafından Bursa’ya Uludağ Üniversitesi’ne kontrole götürüldüğü sırada küçük Ali’nin işitme cihazı kayboldu.

 

SON ÇARE İLAN YAPTIRDI

Bursa’da otobüsten indikten sonra oğlunun işitme cihazının kaybolduğunu fark eden anne, tüm çabalarına rağmen kayıp işitme cihazını bulamadı. Anne Nergis Ramizoğlu, 2 bin lira değerindeki işitme cihazının bulunması için son çare olarak kendi imkanlarıyla ilan yapıp dağıttı. İşitme cihazının düşebileceği yerlere de ilanlar asıldı.

 

HAYIRSEVER BAYAN CİHAZI ALDI

 

Bu ilanların ardından Raizoğlu ailesinin telefonları adeta susmaz oldu. Mobilya işçisi olan baba Ramiz Ramizoğlu ve eşi Nergis Ramizoğlu’nu İnegöl ve Bursa’dan çok sayıda vatandaş arayıp yardımcı olmak istediğini söyledi. Ancak kimine cihazın ücreti yüksek geldi, kimisi de geri döneceğiz deyip bir daha aramadı. Dün Bursa’dan ismini vermek istemeyen hayırsever bir bayanın aile ile iletişime geçtiği ve cihazın masraflarını karşılayacağı öğrenildi. Çaresiz anne Nergis Ramizoğlu bugün  Bursa’ya gittiğini ve hayırsever bayanın işitme cihazını aldığı öğrenildi

 

KARDEŞİ DE AYNI KADERİ PAYLAŞIYOR

3 yaşındaki kızı Melek Ramizoğlu’nun da işitme problemi olduğunu belirten Nergis Ramizoğlu, “Kızımın da aynı problemi var. İkisinde de cihaz gerileme olmadığı sürece değişmiyor. Gerileme olursa cihaz değişecek. Kızım geçen yıl ameliyat oldu ve cihaz değişti. Bazen kulak salyangozu gelişmezse cihaz uymuyor, biz özel olarak aldık onu. Cihaz bulunmazsa duyamaz, duyamazsa konuşamaz. Çünkü çok küçük konuşmayı bilmiyor” dedi.

 

AİLENİN KORKUSU: DUYMAZSA KONUŞAMAZ

Ali İsa’nın henüz 16 aylık olduğunu ve konuşmayı öğrenemediğini, işitme cihazı olmazsa duymadığı için konuşamayacağını belirtti.