Netanyahu: uluslararası baskılara boyun eğmeyeceğiz
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 100den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 670den fazla kişinin yaralandığı İsrailin Koruyucu Hat adını verdiği operasyonla Salı gününden bu yana Gazze Şeridine düzenlediği saldırıları uluslararası baskılara rağmen durdurmayacaklarını söyledi
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 100den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 670den fazla kişinin yaralandığı İsrailin Koruyucu Hat adını verdiği operasyonla Salı gününden bu yana Gazze Şeridine düzenlediği saldırıları uluslararası baskılara rağmen durdurmayacaklarını söyledi
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 100den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 670den fazla kişinin yaralandığı İsrailin Koruyucu Hat adını verdiği operasyonla Salı gününden bu yana Gazze Şeridine düzenlediği saldırıları uluslararası baskılara rağmen durdurmayacaklarını söyledi.Gazze Şeridine 4 gündür sürdürülen saldırılar hakkında açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uluslararası baskılara rağmen bu saldırılardan vazgeçmeyeceklerini söyledi. ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve bazı Avrupalı liderlerle telefon görüşmeleri yaptığı söyleyen Netanyahu, Hiçbir uluslararası baskıya boyun eğmeyeceğiz dedi. Gazzeye düzenlenen operasyonlarda binden fazla hedefin vurulduğunu kaydeden Netanyahu, Gazzeden atılan roketler durana kadar ve İsrail vatandaşlarının güvenliği sağlanana kadar durmayacaklarını belirtti.
Hamas güçlerini, Gazzeli sivillerin arkasına saklanmakla ve onları insan kalkanı olarak kullanmakla suçlayan Netanyahu, sivillerin hayatını kaybetmesinden Haması sorumlu tuttu. İsrailin Gazzeli sivillere bir zarar gelmemesi için azami gayret gösterdiğini iddia eden Netanyahu, bunun karşılığında Hamasın İsrailli sivilleri hedef aldığını söyledi.
Salı gününden beri İsrailin Gazzeye düzenlediği saldırılarda en az 105 kişi hayatını kaybederken 670den fazla kişi de yaralandı.