Ana Sayfa
Gundem

Olayı başından beri takip ediyoruz

Milletvekili Sedat Kızılcıklı dün, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti Belediye Meclisi üyesi Turgay yel, AK Parti ilçe yöneticisi Alper Taban ile birlikte dün saat 15.00 'de Devlet Hastanesi Başhekimi Ni

7 Temmuz 2009 - 11:33 Adem Demir 4 dk

Milletvekili Sedat Kızılcıklı dün, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti Belediye Meclisi üyesi Turgay yel, AK Parti ilçe yöneticisi Alper Taban ile birlikte dün saat 15.00 'de Devlet Hastanesi Başhekimi Ni

 Milletvekili Kızılcıklı, Başhekim Nizamettin Demirci ile yaptığı görüşmenin ardından Hastane çıkışında yaptığı açıklamada, “Son günlerde yaşadığımız Yeni Doğan Ünitesi ve bebeklerin sağlıklarıyla ilgili olarak Başhekimliğimizi ziyaret ettik.

Olayı başından beri takip ediyoruz. Tabi daha bekleme sürecindeyiz ama şunlar söylenebilir; Öncelikle acaba bir ‘enfeksiyon mudur, bir enfeksiyon olabilir mi’ diye düşünüldüğünden dolayı henüz sonuçlanmamasına rağmen, ‘doğum ünitesinden kaynaklanan böyle bir enfeksiyon vardır’ düşüncesiyle doğum ünitesi üç gündür kapalı tutuluyor. İkinci adım tabiî ki bu doğum ünitesinin açılıp açılmayacağına, kan kültürü testleri neticesinde karar verilecek. Bu testlerin çıkma süresi ise 5 ile 7 gün arası. Dolayısıyla o testlerde çıkmadıktan sonra burada bir enfeksiyon var mıdır, yok mudur, temizlenmiş midir bunla ilgili de tam bir netice çıkmıyor.

O yüzden, kan kültürü testlerinin sonuçlarının alınması gerektiği ile ilgili bize bilgi veriliyor. Yine sevindirici olan durum, şu anda İnegöl Devlet Hastanesinde yatmakta olan üç tane çocuğumuzun genel durumu iyi ve iyiye doğru gidiyor. Yine şu anda doğum yapan 13 tane bebeğimiz var. Onlarında genel durumunda bir sıkıntı yok. Bunlara rağmen, bir sıkıntı olmasın diye koruyucu tedavi hizmetlerinin devam ettiği ifade ediliyor. Tabi Bursa Dörtçelik’e sevk edilen 6 tane de çocuğumuz vardı. Sayın Başhekimimiz saat 12.00 gibi oranın baş hekimiyle bir görüşme yapmış, oradaki gidişatında dün akşamdan beri iyiye döndüğü, çocukların genel sağlık durumunun iyiye gittiğiyle ilgili bilgi alınmış. Ayrıca hastanemiz çok doğru bir iş yapmış. O da aynı tarihlerde gerçekleşen ve doğumlardan sonra taburcu olan ailelere ulaşmışlar.

Yaklaşık 40 tane aile, bunlara tek tek ulaşmışlar, çocukların sağlık durumunu sormuşlar. Kendilerine herhangi bir şikayet gelmemesine rağmen, oradan gelen bilgiler ışığında, ‘durumlar iyi ama şu şu şu emareler görünürse, zaman kaybetmeden bizlere gelin’ diye bilgi verilmiş. O da gerçekten çok iyi olmuş. Tabi olayın başlangıcından itibaren bütün arkadaşlarımız, Belediyemiz, Hastanemiz, Başhekimimiz, Hastane personelimiz konuyu yakından takip ediyor. İl Sağlık Müdürlüğümüz, Sağlık Bakanlığımız yakından takip ediyor. Şu anda da konu savcılığa intikal etmiş bir konu.

O yüzden üzerinde çok fazla yorum yapabilecek durumda değiliz. Ama şunları biliyoruz, Uludağ Üniversitesinden iki tane bilirkişi geldi, durumu inceledi, onların sonucu bekleniyor, yine Sağlık İl Müdürlüğümüzden enfeksiyonla ilgili bir heyet İnegöl’e intikal etti. Onlarda durumu inceledi, onlarda rapor hazırlıyorlar. Yine Sağlık Bakanlığımızdan bir yeni doğan uzmanı görevlendirildi, o da olayı yerinden inceliyor. Dolayısıyla konunun bütün herkes tarafından incelendiği çok açık.

Gerek Sağlık Bakanlığı, gerek Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, gerek Savcılık, gerek Üniversitemizin uzman kişileri konuyu inceliyor. Ege Üniversitesinden dahi gelenler var. Savcılığa da intikal ettirilmiş. Bizim için sevindirici gelişmelerden biri tabiî ki hem İnegöl’de hem de Bursa Dörtçelik Hastanesine sevk edilen çocukların sağlık durumlarında genel anlamda iyiye gidiş olduğudur. İnşallah iyiye gidiş devam eder ve böylelikle bu konuyu en az hasarla atlatmış oluruz.

Tabi bundan sonrada yine bunlara karşı gerekli önlemler alınır ama biliyorsunuz böyle enfeksiyon olaylarına en kaliteli özel hastaneler dahil birçok yerde maalesef rastlamak mümkün. Ancak biz istiyoruz ki, yaşadığımız sıkıntılar hiç bir yerde yaşanmasın. Bununla ilgili çalışmaların, çabaların, incelemelerin devam ettiğini söyleyebiliriz. Ben, konu gündeme geldiğinden itibaren takip eden bütün arkadaşlarımıza, uzmanlarımıza teşekkür ediyorum. Bir taraftan da Savcılık soruşturmasını tamamlasın, bilirkişiler de raporlarını versin ve kan kültürü de sonuçlandığı zaman kesin olarak ne olacağını söyleyebiliriz. Ölen bebekle ilgili de bu gün için bir yorum yapamayız.

Çünkü otopsi raporu çıkmadı, resmi rapor olmadan da bir şey konuşmak doğru değil. Ancak bütün birimler gayret gösteriyor, iyi niyetle çalışıyor. İnşallah bir an önce bebeklerimiz şifa bulur, sağlıklarına kavuşur. Böylelikle de bu iş neticelenir diye ümit ediyoruz. Hep beraber biz de takip etmeye devam edeceğiz. Otopsiden sonuç çıkmadan çok fazla bir şey söylenemez. Başhekimimiz birinci dereceden yakınlara gereken bilgileri verecektir.

Ancak buda o kadar kolay bir şey değildir. Biz başhekimliği de şöyle anlamamız lazım, tabiî ki hiçbir şey gizli tutulmayacak, şeffaf olsun açık olsun ama bir bilgi kirliliğinin de yaşanmaması gerekiyor. Savcılık soruşturması tamamlanmadan, bilirkişilerin raporları gelmeden, hayatını kaybeden bebeğin resmi otopsi sonucu gelmeden kim ne açıklama yapsın.

Şimdi ben burada ne diyebilirim size. Yani bu konuda kimseyi de suçlayamayız. Çünkü resmi raporların açıklanması lazım, birazda süre alıyor. Burada aileler olsun, basınımız olsun birazda haklı olarak bilgi almak istiyor ama sonuçlarda bir günde iki günde açıklanmıyor. Bu yüzden biraz sabırlı davranmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. Kızılcıklı’nın açıklamasının ardından, hastane bahçesinde bulunan bazı vatandaşlar Hastane ile ilgili sıkıntılarını dile getirdiler. 

Kaynak:Yıldırım