Paris yeni yıla sıkı güvenlik önlemleriyle girdi
Yeni yıla sıkı güvenlik önlemleri ile giren Fransanın başkenti Pariste bulunan ünlü Champs-Elysees Caddesi üzerindeki bazı mağazalar, vitrinlerini kalın suntalarla kapattı
Yeni yıla sıkı güvenlik önlemleri ile giren Fransanın başkenti Pariste bulunan ünlü Champs-Elysees Caddesi üzerindeki bazı mağazalar, vitrinlerini kalın suntalarla kapattı
Yeni yıla sıkı güvenlik önlemleri ile giren Fransanın başkenti Pariste bulunan ünlü Champs-Elysees Caddesi üzerindeki bazı mağazalar, vitrinlerini kalın suntalarla kapattı.Fransanın başkenti Pariste toplanan kalabalık 2015 yılını yoğun güvenlik önlemleri altında karşıladı. Pariste daha önceki yıllarda yaşanan saldırı ve yağmalama olaylarına karşı tedbir alınırken, kentin tarihi anıtı olan Zafer Takı üzerinde ışık gösterisi düzenlendi. Champs-Elysees Caddesini kontrol altına alan Fransız polisi, şüphe uyandıran kişilerin üzerini aradı, caddeye belirli saatler içerisinde araç girmesine ise izin verilmedi. Kutlamaların yapıldığı Champs-Elysees Caddesi ve Eyfel Kulesi çevresindeki yollar araçlara kapatıldığı gibi yayalara da kapatıldı.
Öte yandan, Champs-Elysees Caddesinin ışıklandırılarak hazırlanan kutlamalara katılan 250 bin kişinin 2 kilometre yürüyerek meydana ulaşabildiği öğrenildi. Kutlama alanlarında yaklaşık 9 bin polis ve jandarmanın görev yaptığı ve itfaiye ekibinin de muhtemel bir olaya karşı hazır tutulduğu bildirildi.
Paris ve banliyölerinde yaşayan Türk vatandaşlarının ise Champs-Elysees ve Eyfel Kulesi yerine, Türk restoranları ile düğün salonlarında düzenlenen eğlenceyi tercih ettikleri kaydedildi. Pariste yaşayan birçok Türk yeni yılı Türkiyeden gelen Arzu Şahin, Yağız Kaya, Çoban Ali, Telli Kılıç ve Murat Kılıçın konseriyle karşıladı.