Pençe Kilit şehidi Tunahan Yavuz’un şehadetinin 3. yılı
Pençe Kilit Operasyonu’nda şehit olan Bursalı Piyade Komando Üsteğmen Tunahan Yavuz, şehadetinin 3. yılında Mudanya Ömerbey Şehitliği’nde dualarla anıldı.
Pençe Kilit Operasyonu’nda şehit olan Bursalı Piyade Komando Üsteğmen Tunahan Yavuz, şehadetinin 3. yılında Mudanya Ömerbey Şehitliği’nde dualarla anıldı.
Pençe Kilit Operasyonu’nda şehit düşen Bursalı Piyade Komando Üsteğmen Tunahan Yavuz, şehadetinin 3. yıl dönümünde Mudanya’da düzenlenen törenle anıldı. Mudanya Ömerbey Şehitliği’nde gerçekleştirilen anma programında duygu dolu anlar yaşandı.
Şehit Üsteğmen Tunahan Yavuz’un aziz hatırasına ithafen düzenlenen törene, şehidin görev yaptığı dönemde komutanı olan Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tahir Kılıç da katıldı. Törende devlet erkânı, askeri yetkililer, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.
PROTOKOL VE VATANDAŞLAR KATILDI
Anma programına; Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Mudanya Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Aydoğan, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Refai Eciroğulları, Bursa Merkez Komutanı Hava Piyade Albay Özkan Yenigün, Mudanya İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ercan Yavuz, Mudanya İlçe Emniyet Müdürü Serdar Makineci, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
DUALAR EDİLDİ, KUR’AN OKUNDU
Törende Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak şehitler için dualar edildi. Yapılan konuşmalarda, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerin aziz hatıralarının daima yaşatılacağı vurgulandı. Devletin ve milletin, şehit ailelerinin her zaman yanında olduğu ifade edildi.
ŞEHİT AİLESİ MİSAFİRLERLE İLGİLENDİ
Şehit Tunahan Yavuz’un emekli astsubay babası Sadık Yavuz, annesi Zerrin Yavuz ve kardeşi Efe Yavuz, törene katılan misafirlerle yakından ilgilendi. Program boyunca aileye destek ve taziye mesajları iletildi.
Anma töreni, edilen duaların ardından sona ererken, Şehit Üsteğmen Tunahan Yavuz’un hatırası Mudanya’da bir kez daha saygı, hürmet ve minnetle anıldı.