Putin, Kerç krizi için Merkelle anlaştı
G20 Zirvesi için Arjantinde bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Şansölyesi Angela Merkelin baş başa yaptığı kahvaltıda Merkelin Putini Kerç krizi için 4lü Zirve yapmaya ikna ettiği öğrenildi
G20 Zirvesi için Arjantinde bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Şansölyesi Angela Merkelin baş başa yaptığı kahvaltıda Merkelin Putini Kerç krizi için 4lü Zirve yapmaya ikna ettiği öğrenildi
G20 Zirvesi için Arjantinde bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Şansölyesi Angela Merkelin baş başa yaptığı kahvaltıda Merkelin Putini Kerç krizi için 4lü Zirve yapmaya ikna ettiği öğrenildi.G20 Zirvesi için Arjantinde bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Şansölyesi Angela Merkelin baş başa yaptığı kahvaltı da görüşülen konular kamuoyuyla paylaşıldı. İkilinin, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan Kerç Boğazı Krizi ve Suriyede kurulacak Anayasa Komisyonu hakkında konuştuğu öğrenildi. Angela Merkelin Sözcüsü Steffen Seibertin yaptığı açıklamada, Merkelin Putini Kerç krizini görüşmek için Almanya, Fransa, Ukrayna ve Rusya arasında danışmanlar seviyesinde zirve yapılmasına ikna ettiği söylendi.
Açıklamada ayrıca, iki liderin İstanbul Zirvesinde Suriye konusunda alınan kararların uygulanması için daha fazla gayret sarf edilmesi konusunda mutabık kaldıkları bildirildi.
Geçtiğimiz hafta Ukrayna savaş gemileri, Rusya tarafından işgal edilen Kırımdaki Kerç Boğazına gitmiş, Rusya 3 gemiyi ele geçirerek mürettebatı gözaltına alınmıştı.