Reyting şoku! Aynadaki Yabancı için son karar verildi
Onur Tuna, Simay Barlas ve Caner Topçu’nun başrolünde yer aldığı “Aynadaki Yabancı” dizisi düşük reytingler nedeniyle erken final yapma kararı aldı. Dizinin 12 bölüm planı iptal edildi, final tarihi öne çekildi.
Onur Tuna, Simay Barlas ve Caner Topçu’nun başrolünde yer aldığı “Aynadaki Yabancı” dizisi düşük reytingler nedeniyle erken final yapma kararı aldı. Dizinin 12 bölüm planı iptal edildi, final tarihi öne çekildi.
“Aynadaki Yabancı” erken final yapıyor
Reytingler düşük gelince yapım şirketi kararını verdi
İddialı oyuncu kadrosu ve güçlü hikayesiyle dikkat çeken “Aynadaki Yabancı” dizisi, ekran serüvenini planlanandan çok daha erken tamamlıyor.
Onur Tuna, Simay Barlas ve Caner Topçu’nun başrollerini paylaştığı yapım, düşük reytingler nedeniyle final kararı aldı.
12 bölüm planı iptal edildi
Kulis bilgilerine göre, dizinin 12. bölüme kadar sürdürülmesi planlanıyordu. Ancak 8 Kasım Cumartesi günü açıklanan reyting sonuçları beklentilerin çok altında kalınca, yapım şirketi erken final kararı aldı.
“Aynadaki Yabancı”, son bölümüyle ilk 10’a giremeyince, yapımcı ekip daha fazla maddi zarar yaşanmaması adına yayına son vermeyi tercih etti.
6. bölümle veda ediyor
Geçtiğimiz hafta 6. bölümüyle ekranlarda yer alan dizi, izleyici ilgisinin azalması üzerine yayın hayatını noktalıyor.
Bu karar, yeni sezonun başından bu yana erken biten diziler kervanına “Aşk ve Gözyaşı” ve “Ben Onun Annesiyim” yapımlarının ardından “Aynadaki Yabancı”nın da katılmasına neden oldu.
Sektörde maliyet baskısı artıyor
Son dönemde yükselen yapım maliyetleri, dizi sektörünü doğrudan etkiliyor.
ATV’nin iki dizisi ve NOW TV’nin bir yapımı, düşük reyting ve yüksek bütçe baskısı nedeniyle beklenenden erken final yaptı.
Uzmanlara göre bu tablo, televizyon kanallarının dijital platformlara yönelme sürecini hızlandırıyor.
DİZİ NE ZAMAN FİNAL YAPIYOR?
Resmî tarih henüz netleşmese de, “Aynadaki Yabancı” dizisinin önümüzdeki haftalarda yayınlanacak 7. bölümle birlikte final yapması bekleniyor.
Yapım ekibinin, diziyi “saygılı bir sonla” tamamlamak için özel bir final sahnesi hazırladığı kulislerde konuşuluyor.